Tongariro National Park – Napier

We vertrekken weer op onze standaard tijd van 8 uur. Buiten waait het flink maar voor mijn gevoel is het minder fris dan gisteren dus trek ik de korte broek maar weer eens aan in plaats van de afritser. 

Onze eerste stop vandaag is bij een uitzichtpunt op Lake Taupo, een van de vele want deze heeft nummer 67 blijkbaar. Ook de volgende stops aan dit meer maar dan echt aan de rand. Na 2,5 uur rijden realiseer ik me ineens dat ik vergeten ben mijn GPS aan te zetten. Het eerste stuk van het traject mis ik dus helaas.  Onderweg hebben we wel een buitje en ook bij de koffiestop hebben we een paar druppels. We hebben onderweg nog een verassingsstop bij een wijngaard waar geproefd mag worden. Voor sommigen misschien interessant, als je zoals ik geen wijn drinkt een stuk minder.

Rond een uur of 1 zijn we in Napier waar we eerst een kleine 3 kwartier kregen om te lunchen. Dat ging dus niet helemaal lekker want voordat je wat gevonden hebt en het eten klaargemaakt is, heb je geen tijd meer. Dat was in ons geval dus met Edwin, een kwartier voor tijd was zijn hamburger er nog niet en heeft hij hem afbesteld. De kok kwam even later toch nog de hamburger en het geld en Edwin kon kiezen. Hij heeft de hamburger toch niet genomen. Ik vond het wel een beetje zielig voor die man, hij gaf aan dat hij zijn best had gedaan om het snel klaar te krijgen. 

Na de lunch reden we 2 straten verder en daar was het Fountain Court Motel al waar we verblijven. Als we dat hadden geweten hadden we niet hoeven haasten en gewoon op ons gemak naar het hotel kunnen lopen. Het is een middelmatig motel, alles zit er op en aan maar niets bijzonders. We gooien de spullen in de kamers en gaan een stukje lopen. De stad staat bekend als de Art Decohoofdstad van de wereld. Nadat de aardbeving van 1931 werd besloten de stad volledig in Art Deco te herbouwen. Het schijnt bijzonder te zijn, ik zie het niet. Wat wel opvalt is dat alles hier om 5 uur al dicht gaat, ook het museum waar we even in wilde kijken.
In de avond breekt de groep weer in stukjes die op verschillende plekken gaat eten. Ik ga met een klein groepje naar de Lone Star, een soort western pub/restaurant waar we heerlijk eten krijgen maar wel in enorme porties, daar zal ik later in de nacht nog wat klachten van krijgen. We sluiten de dag af in een van de kamers met een drankje (de chips en andere snacks hadden daarbij deze keer weinig aftrek).

Route van vandaag


Foto’s van deze dag