Home » Nieuw-Zeeland » Te Anau – Christchurch
Dec
25

Voor 6 uur word ik al wakker… en het regent. Op zich helemaal niet erg want vandaag is het de langste reisdag van deze vakantie. We zullen dus toch het grootste deel van de dag in de bus zitten. 

Na mijn ontbijtje (yoghurt met druiven) pak ik de spullen bij elkaar en 7 uur gaan we weer met de bus op weg. Het is ook de laatste dag met onze chauffeur Justin, want we rijden vandaag helemaal door naar Christchurch, onze eindbestemming in Nieuw-Zeeland. Het is overigens eerste kerstdag, maar dat gaat hier eigenlijk, ondanks de kerstversiering her en der, toch min of meer langs ons heen. De route leidt ons weer langs Queenstown en we stoppen bij de blijkbaar beroemde fruitteler en winkel van Mrs. Jones waar ze onder andere heerlijke fruitijsjes hebben. We rijden verder door de Lindispas en langs bij Lake Pukaki, bij beide maken we ook nog een fotostop. Bij Lake Tekapo stoppen we om de meegenomen lunch op te eten nadat we het kerkje en het standbeeld van de hond bekeken hebben. 

Het is vervolgens nog een lange zit voordat we tegen 6 uur pas in Christchurch aankomen. We rijden nog een stukje door de stad onder andere langs de kathedraal waarvan de toren bij de aardbeving van 2011 is ingestort. Dat staat er nog steeds zo bij. Verder veel huizen in typische Engelse stijl, Christchurch wordt de meest Engelse stad buiten Engeland genoemd. We verblijven in het Southern Comfort Hotel, leuke kamers met aparte woonkamer/keuken en slaapkamer. Ik zit wel aan de weg dus hoop dat het verkeer niet druk is ‘s-nachts. We nemen afscheid van Justin en gaan ons opfrissen. 

Om kwart over acht gaan we eten bij de Italiaan waar Evelien gereserveerd heeft, dat was nog de enige optie hier op 1e kerstdag. We sluiten af met een drankje in een dan de kamers waar ik ook afscheid neem van Els, die gaat morgen om 9 uur alweer weg, ze heeft nog een weekje met familie in Nieuw-Zeeland. En ik moet morgen al om 7:15 vertrekken voor de walvissentour in Kaikoura. 
Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.