Rotorua

We hebben gisteren spullen ingeslagen bij de supermarkt omdat er in dit motel geen restaurant is en ook niets in de buurt. Dus maar zelf een ontbijtje klaarmaken. Dan valt een eitje koken op een elektrische kookplaat nog best tegen. Zeker als blijkt dat er een verborgen hoofdschakelaar zit. In alle haast om daarna op tijd bij de bus te zijn haal ik alles nog overhoop om mijn sleutel te vinden die gewoon in de houder bij de deur blijkt te zitten.

Vandaag staat een wandeling in het Whirinaki regenwoud op het programma voor mij. Samen met 9 anderen uit mijn groep verzamelen we daarvoor om 08:15 bij de voorkant van het motel. De rest gast andere excursies doen, een wandeling elders of met de helikopter naar de top van een vulkaan. Wij vertrekken uiteindelijk pas om 08:45 en moeten nog een flink stuk rijden. Daarbij passeren we onder andere een enorme plantage van dennenbomen waar enkele miljoenen bomen staan. Dit zijn de snelst groeiende dennenbomen ter wereld die in slechts 30 jaar naar de maximale lengte groeien. Deze plantage is van een Amerikaans bedrijf dat de grind hier huurt. Onderweg pikken we ook nog onze Maori gids en hulpje op.

Een groot deel van de planten en dieren die we hier zien zijn eigenlijk helemaal niet oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland. Oorspronkelijk kende Nieuw Zeeland namelijk helemaal geen zoogdieren behalve een soort vleermuis. Er waren hier alleen vogels en hagedissen. Bijvoorbeeld ook geen slangen of giftige spinnen. Al die beesten zijn er nu wel, maar allemaal door de Engelsen geïmporteerd. Ook diverse plantensoorten horen hier niet thuis en overwoekeren nu oorspronkelijke soorten. Men probeert dat te bestrijden door beesten te vangen en oorspronkelijke bomen te planten.

Onze wandeling begint rond half 11 nadat we eerst onze lunchpakketjes hadden klaargemaakt met de spullen die de organisatie had klaargezet. Zeker in het begin van de wandeling wordt heel veel gestopt voor foto’s, uitleg of op mensen te wachten. Na ruim een uur hebben we dan ook pas 1,5km gelopen. Gelukkig gaat het later wel wat sneller. Een tweetal mensen haakt na een stukje af, die hadden er ook voor gekozen om maar een stukje mee te lopen. Brit en Shirley, die dat ook overwogen, lopen uiteindelijk toch de hele wandeling mee. Rond een uur of 2 is het tijd om te lunchen bij de waterval, best laat dus ik had mijn broodjes al eerder opgegeten. Tegen half 5 zijn we weer terug bij de bus. We rijden vervolgens naar de thermische baden. Ik sla over en zou eigenlijk met het Duitse stel dat ook deze excursies deed terugrijden naar het hotel. Achteraf bleven die ook badderen en dus bleef ik ook maar even. Het duurde toch maar een half uurtje en om het busje dan alleen voor mij heen en weer te laten rijden…

Als we om half 7 weer bij het hotel zijn heeft niemand meer fut om nog een restaurant op te gaan zoeken dus bestellen we wat dingen bij een afhaal Chinees. Dat blijkt een foute beslissing want als dat eten er een uur later is blijkt het allemaal nogal tegen te vallen als we dat gezamenlijk op het veldje achter onze huisjes aan het opeten zijn. De gebakken rijst met vlees is nogal smakeloos, geen aanrader dus. Een voor een gaan mensen naar bed, ik blijf met Ralf en Marc nog tot half 11 zitten en als buiten de lichten uitgaan zoeken wij ook maar onze kamers op.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag