Home » Nieuw-Zeeland » Queenstown – Te Anau
Dec
23

Vandaag reizen we weer verder, we gaan naar Te Anau. Dit stadje is gelegen aan de rand van het Fiordland Nationaal Park met de bekende Milford Sound en Doubtfull Sound. Maar we gaan vanmorgen eerst naar Arrow Town, een oud mijnwerkersstadje waar we ook kunnen ontbijten. 

Het stadje stelt verder niet veel voor, het heeft een beetje een wild west uitstraling en net buiten het dorp liggen nog wat resten van een oude Chineze nederzetting maar dat is het ook wel. Maar omdat we hier konden ontbijten blijven we anderhalf uur hier. Een beetje tot ongenoegen van de mensen die vanmorgen toch in het hotel ontbeten hadden, want die zaten zich toch wel wat te vervelen hier, veel van de winkels waren nog niet eens open. 10 uur rijden we weer verder op naar het grote avontuur van Edwin.

Edwin had zich namelijk als enige uit onze groep ingeschreven om een bungeejump te gaan maken bij de beroemde 43 meter hoge Kawarau brug waar ooit deze gekkigheid bedacht is. Hij probeert zich nog nonchalant voor te dien maar nu het zo dicht bij komt zie je toch wel dat hij een beetje nerveus wordt. Zeker nu we de andere springers zien gaan, sommige raken met hun hoofd net het water, anderen blijven er ver van weg, blijkbaar is dat een keuze die je kan maken en dan stellen ze het elastiek in op hoe diep je het water in wil.

Terwijl Edwin aansluit in de rij zoeken wij een goed plekje om foto’s of filmpjes te maken, Edwin heeft zo geluk, 16 privé fotograven. Rond kwart voor elf maakt hij de sprong (ik heb gefilmd, dus geen foto’s) en hij gaat tot zijn middel het water in. Nadat alle adrenaline weer gezakt is bij Edwin gaan we de bus weer in om boodschappen te doen in het plaatsje een stukje verderop. We moeten flink inslaan, 3 keer ontbijt, 2 keer lunch, want morgen is het de 24e, Christmas Eve, en daarna kerst. Dus het is heel onduidelijk of en waar er dan nog wat open is. Evelien heeft voor de drie avonden na vandaag al wel restaurants gereserveerd. 

We maken nog een stop bij de andere kant van Lake Wakatipu en een lunchstop rond half twee en komen rond half vier aan bij het Te Anau Kiwi Holiday Park. Deze scoorde nog beter op TripAdvisor en Google, in de praktijk vind ik het een stuk minder dan het vorige hotel. Het is naast de kamers die wij hebben vooral gericht op campers, kamperen en backpackers. Ik loop met de mannen naar het nabijgelegen meer waar ze wilde zwemmen maar nadat ze het stenen strand hadden gezien zagen ze daar vanaf. Dan maar gezellig op het veldje voor de kamers wat drinken. We hadden al wel vast een tafel gereserveerd bij The Olive Tree, een restaurant met eens wat andere keuzes dan wat je hier telkens op het menu ziet staan. Daar eten we dan ook heerlijk ‘s-avonds en daarna drinken we bij het hotel nog gezellig met een groeiende groep een paar drankjes tot een uur of 11.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.