Home » Nieuw-Zeeland » Queenstown: LOTR tour en quad rijden
Dec
22

Queenstown is het centrum voor buitensportactiviteiten in Nieuw-Zeeland. Je kunt hier echt van alles doen en het is eigenlijk zonde dat we hier maar 1 dag zijn. Met 12 van de 17 reisgenoten doen we in de ochtend eerst een rustige Lord of the Rings tour. We worden om 8 uur opgehaald. 

De tour neemt ons langs plekken rond Lake Wakapitu waar je het landschap zou moeten herkennen uit de films. Stuk voor stuk prachtige vergezichten en met de foto’s van de tourguides erbij kan inderdaad dat vergelijk maken. Maar verder vond ik de tour niet bijster interessant, overduidelijk herkenbare plekken of overblijfselen van de film locaties waren er niet echt. Misschien leuk voor de hardcore LOTR fan, maar anders kan je dit beter overslaan. Het is ook nog eens een flink stuk rijden in etappes, we komen helemaal tot ‘Top of the Lake’.

Er worden af en toe ook wel leuke verhalen verteld, bijvoorbeeld dat er bij een bepaald uitzichtpunt 2 mensen 10 dagen in een camper hebben zitten wachten op de perfecte weersomstandigheden voor een shot, dat in de film niet eens is gebruikt (wel in de extended version). Verder vertelt de guide ook nog wat over Nieuw-Zeeland, bijvoorbeeld dat er naast de 4,5 miljoen mensen er hier ook 25 miljoen koeien,  55 miljoen schapen en 80 miljoen possums rondlopen. Die laatste, ooit geïmporteerd uit Australië om de konijnen (die de Engelsen weer meegenomen hadden) te bestrijden, zijn hier een echte pest geworden. 

Terug in Queenstown ga ik met Ralf, Marco en Geert een quad tour doen in de bergen. We stappen in en bus die eerst nog wat andere mensen ophaalt en ons dan naar de start van de route brengt. Daar kunnen we onze schoenen wisselen voor laarzen (ik hou mijn bergschoenen gewoon aan) en krijgen we een jas, een helm en een bril. Er moeten ook nog wat papieren getekend worden en dan krijgen we bij de quads een korte instructie over de werking. Vervolgens doen we eerst een paar rondjes voorzichtig aftasten en dan wat moeilijker rondjes om te oefenen in overhangen als je op schuin terrein rijdt (zodat de quad niet omvalt). Best even wennen want je moet je gewicht (lees: je achterwerk) van links naar rechts schuiven.

En dan gaan we echt op weg. In het begin nog wat onwennig maar even later gaan we al met gemak steile hellingen op en af, soms vol met grote losse stenen zodat je goed naar balans moet zoeken. We stoppen een paar keer om foto’s te maken onder andere boven op een berg met prachtig uitzicht waar we koffie met een koekje krijgen. We dalen helemaal af naar de Shotover rivier waar we ook door een diepe plas rijden, erg leuk. Bij de rivier zien we de speedboten langs komen die over het lage water door de bochten scheren, erg spectaculair. Jammer dat we daar geen tijd meer voor hebben. Hier zie ik ook dat mijn GPS tracker helaas niet aan stond dus vastlegging van de route is maar heel beperkt. De tour zit er weer op, aan het eind probeer ik nog een stukje tijdens het rijden te filmen met mijn action camera maar dat lukt helaas niet.

We worden netjes terug in het hotel gebracht rond een uur of 5 en om 7 uur, na een hoognodige wasbeurt, lopen we weer naar beneden om te eten. Achteraf nog een ijsje en een drankje en 11 uur pakken we een taxi terug naar het hotel.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.