Home » Nieuw-Zeeland » Nelson – Pancake Rocks – Greymouth
Dec
19

Het is wederom een reisdag vandaag dus vallen we terug op het bekende schema, 10 voor 8 koffers bij de bus, 8 uur vertrek. Ik heb na de vermoeiende dag van gisteren heerlijk geslapen en voor het eerst deze vakantie ook een goede 8 uur vol gemaakt. 

We vervolgen onze weg zuidwaarts, langs de westkust en door de Zuidelijke Alpen, de hoogste bergketen van het Zuidereiland. Een mooie route slingerend door de bergen en langs de kust met af en toe ook een fotostop. Onderweg halen we wat voor de lunch die we bij Cape Foulwind op eten tijdens de mooie wandeling van ruim een uur die we daar maken, onder andere langs een zeeleeuwenkolonie waar natuurlijk weer de nodige foto’s (en filmpjes) gemaakt worden. Bijzonder is ook de zeeleeuw die bij een pas geboren of dood jong blijft zitten om hem toch nog te beschermen tegen de pikkende meeuwen. 

Na een uurtje rijden is onze volgende stop, bij het plaatsje Punakaiki. Deze plaats is beroemd vanwege ‘Pannenkoekrotsen’, sterk verweerde en gelaagde kalksteenrotsen. Het is echter wel het begonnen met regenen en er komt nog meer aan volgens onze chauffeur. Dus snel het rondje lopen en foto’s maken. Prachtige formaties en door de grillig uitgesleten rotsen en de golven komt het water soms omhoog spuiten. Jammer van de regen die ook wat heftiger wordt, dus vluchten we het restaurant in voor een bak koffie.  Rond 4 uur zitten we weer in de bus naar Greymouth, een oud mijnwerkersstadje uit de tijd dat hier nog goud gedolven werd.

We komen nog voor 5 uur al aan in het Kingsgate Hotel. Evelien had ons al gewaarschuwd dat het simpele kamers zijn. Er is inderdaad geen kitchenette hier, maar verder voldoet de kamer prima. Er is zelfs een ligbad en voldoende ruimte. Ik heb het wel minder gezien deze reis. Voor het eerst zet ik ook heel even de kachel aan want ik had het koud. Heel even maar want als ik de douche uit kom is het 23 graden in de kamer. Half 7 gaan we wat eten in een restaurant war alleen nog plaats was in het bar gedeelte halen we nog een toetje bij de McDonald’s. Nog een paar drankjes met select gezelschap bij Ralf op de kamer deze keer en dan is het alweer bedtijd.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.