Home » Nieuw-Zeeland » Fox Glacier – Queenstown
Dec
21

We vertrekken vanmorgen een half uur eerder omdat we al vroeg, als het weer tenminste mee zit, een wandeling gaan maken bij Matheson Lake. De voorspellingen waren niet best, maar als we in de bus stappen is het nog droog.

Het meer ligt nog geen 5 minuten rijden van Fox Glacier dus we kunnen de bus al snel weer uit. Het is een wandeling van ongeveer anderhalf uur rond een meer en het pad gaat op en af. Ik had mijn vest aangetrokken maar die gaat al snel weer uit. Het mooie van dit meer is dat het in een dal ligt en heel weinig wind vat krijgt op het water. Daardoor kan je prachtige foto’s maken in het spiegelende water met de bergen op de achtergrond. Er zijn diverse uitzichtpunten maar je merkt wel dat naarmate het later wordt de spiegeling iets minder is. Na afloop van de wandeling kunnen we hier ook ontbijten en daarna gaan we de bus weer in. Het is nog een lange dag naar Queenstown. 

Om een uur of 11 stoppen we even bij Ship’s Creek aan de kust maar alleen als toiletstop want het is inmiddels gaan regenen. Er zitten hier ook nogal wat sandflies wat het nog onaantrekkelijker maakt om hier te verblijven. Snel weer door met de bus dus. We komen nog langs de waterval bij Thunder Creek maar op dat moment regent het zo hard dat we maar doorrijden. We stoppen wel bij de Blue Pools waar we een kwartiertje naar beneden lopen en daar via leuke bruggetjes bij prachtig blauw water komen. Kwartiertje terug omhoog en de bus weer in, het is inmiddels half twee. Snel door naar de lunch in Makarrora, een paar kilometer verderop.

Na de lunch hebben we nog fotostops bij Lake WanakaLake Hawea en op een strandje tussen de meren in waar een paar mensen gaan pinnen en ik in de tussentijd een ijsje scoor. We stoppen ook nog bij een uitzichtpunt als we hoog over de bergen rijden. Half 6 zijn we bij het Aspen Hotel, dat op de berghelling naast Queenstown ligt. Weer mooie ruime kamers en goed werkend internet gelukkig deze keer. Ik ga even douchen en later lopen we met een groepje naar beneden om te eten. We nemen daarna nog een drankje in de pub met live muziek en half 11 pakken we twee taxi’s terug naar het hotel. 

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.