Home » Nieuw-Zeeland » Christchurch en Kaikoura
Dec
26

Kwart over 7 staan we vanmorgen alweer buiten voor de transfer naar Kaikoura. En met ‘we’ bedoel ik dan de mensen die de whalewatching tour geboekt hebben, Suzanne, Annemieke, Helma, Marco en ik. De chauffeur is al een beetje laat erbij het hotel naast ons staan we ook nog eens een kwartier te wachten op een paar Chinezen die helemaal niet klaar stonden. Begint al goed.

Het is dik drie uur rijden naar Kaikoura en al snel rijden we in de regen. De chauffeur ratelt onderweg nogal onverstaanbaar zijn standaard verhaaltje over de omgeving af maar verder geen woord over de logistiek, hoe lang het rijden is, hoe lang we op de boot zotten, wanneer we weer terug gaan, etc. De koffiestop halverwege komt dan ook een beetje als verassing. Tijdens die koffiestop staat de man ook een tijd druk te bellen. Half 10 komen we aan in Kaikoura, lopen naar de balie van de organisatie en blijkt dat de boten van de ochtend allemaal al cancelled zijn vanwege ‘rough sea’. Voor de middag zijn ze al vol, dus mochten die nog doorgaan dan is daar ook geen plek voor ons. Het alternatief, in een vliegtuigje langs de kust, is ook niet mogelijk. 

Eigenlijk willen we dan maar zo snel mogelijk terug zodat we misschien nog wat tijd in Christchurch hebben. De chauffeur communiceert echter niets en is regelmatig ook weer weg. Uiteindelijk rijdt hij ons een tijdje later naar de Seal kolonie waar we overigens maar 3 seals zien en dan naar het stadje voor de lunch. Blijkbaar hadden enkele Chinezen de lunch inclusief geboekt en dat was dan de reden dat wij in totaal 2,5 uur onze tijd zaten te verdoen daar. Tijdens de terugreis heeft de chauffeur nauwelijks een woord uitgebracht. Bij aankomst in het hotel bleek ook nog eens dat hij geen mobiel creditcard apparaat had (de transfer moesten we gewoon betalen en was met 150 NZD pp ook nog vrij prijzig). Wij hadden allemaal geen cash en gelukkig was Evelien in haar kamer, die heeft het even voorgeschoten. 

Ik ben daarna nog een half uurtje de stad in gelopen maar het begon harder te regenen. Dus de rest van de tijd heb ik maar in de hotelkamer doorgebracht en de achterstand op mijn blog bijgewerkt. Rond een uur of 6 waren de mannen terug van het raften en die hadden wel een hele goede dag gehad, wel met flink wat avontuur want ze waren op een flink kolkende punt allemaal uit de boot gevallen. Na het eten, waarbij de rafters niet meegaan (die hadden al een bbq gehad) drinken we nog wat voor de laatste keer deze vakantie, morgenavond vliegen we naar huis.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.