Bay of Islands – Rotorua

We vertrekken weer om 8 uur, dus iets voor 7 ga ik mijn bed uit, even opfrissen en een ontbijtje halen bij de bakker. Het is vandaag een lange reisdag want we rijden de route van eergisteren terug, en dan nog een keer zo’n afstand naar Rotorua. 

De dag begon nog redelijk, hoewel het vannacht blijkbaar wel had geregend. Onderweg krijgen we echter ook wat buien over ons heen. Als het dan toch moet regenen, dan maar op een reisdag :). Met name bij de lunch stop krijgen we een flinke bak water over ons heen. Ook niet erg want er was oorspronkelijk sprake van een wandeling op het strand, er was hier echter met vloed helemaal geen strand. We moesten wel wat langer dan gepland op de bus wachten, Terry had namelijk sinds eergisteren af en toe wat rare geluiden gehoord dus was hij hier in Auckland, halverwege onze rit van vandaag, even naar de werkplaats gereden waar deze bus normaliter onderhouden wordt… We waren toch in de buurt. Gelukkig was er niets aan de hand.

We rijden verder naar Rotorua dat ligt in één van de grootste thermale gebieden van Nieuw-Zeeland en staat bekend om de vulkanische activiteiten. Dat was ook wel te merken toen we vlakbij waren, de lucht van rotte eieren komt je tegemoet. Tegen half zes checken we in bij het Alpin Motel. Het beste wat we tot nu toe gehad hebben, deze heeft namelijk wel airco, 2 kamers, voldoende ruimte en een hot-tub buiten (vanwege het thermische warme water natuurlijk) in een heel klein afgesloten buitenplaatsje. Even douchen en dan lopen we de 20 minuten naar het centrum waar we gaan eten. Als we terugkomen bij het hotel moet ik rennen naar het toilet. Hopelijk is dat morgen over want dan gaan we de jungle walk doen.

Route van vandaag

 

(geen foto’s deze dag)