Naar Sinharaja regenwoud

Vandaag moet er weer een flink stuk gereisd worden, in de richting van het Sinharaja regenwoud. We vertrekken om half negen dus we kunnen redelijk rustig aan doen. 

Onderweg maken we eerst nog een stop bij een mooi uitzichtpunt. Hier kan je mooi zien dat wij nu in de hogere delen van de jungle zitten, en we kijken hier uit op de lager gelegen delen waar we naar toe gaan. Een groot deel van de route leidt ons door het gebied waar veel edelstenen gedolven worden. We zien dan ook overal mijningangen waar vaak mannen aan het werk zijn. Het gaat hier blijkbaar inderdaad allemaal nog met de hand.

We dalen verder en verder het regenwoud in en we voelen de temperatuur duidelijk oplopen. Tegen half twee komen we bij de Blue Magpie Lodge aan. Een lokatie in de jungle, ver weg van dorpen en steden waar een aantal kleine huisjes op staan met kamers. Allemaal relatief simpele kleine kamers, maar wel met airconditioning. Maar geen internet! We kunnen gelijk bij de lunch aanschuiven en daarna gaan een paar reisgenoten in de rivier zwemmen. Ik ga heerlijk op de veranda van mijn kamer zitten lezen, de eerste keer dat ik een boek open sla deze vakantie. Tussendoor, als het wat begint af te koelen, ga ik ook nog even douchen.

We eten vandaag vroeg, omdat we morgen al heel vroeg gaan wandelen. Toch kunnen we het niet laten om na het diner de fles Arak open te maken en nog een spelletje te spelen. Dit keer het spel ‘wormen’ dat je speelt met dobbelstenen en een paar stenen waar wormen en punten op staan. Lillian en ik eindigen beide met evenveel wormen maar Lillian wint omdat ze meer punten heeft. Dan is het inmiddels toch al bijna 10 uur, snel slapen want morgen is het ontbijt al om 6 uur.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag