Naar Hikkaduwa via Galle

Ik had mijn wekker op 05:45u gezet maar iets over vijf werd ik al wakker van het geschreeuw van de mensen en het boren en andere werkgeluiden. Daarnaast heeft het vannacht weer flink geregend en dan slaap je met die golfplaat daken ook niet echt goed.

We vertrekken om kwart over 7, iets later dan gepland. Onderweg komen langs een landslide die een tempeltje net gemist heeft maar wel een paar huizen gesloopt heeft. Met slechts 1 korte toiletstop rijden we naar Galle, een stad waar een groot Nederlands fort staat. Daar lopen we een tijdje rond om foto’s te maken. We zien ook de kerk met daarin grafstenen van Nederlanders en de enorme pakhuizen van de VOC omdat dit een verzamelplaats voor spullen uit het oosten voordat het naar Europa verscheept werd.Ook in het stadje lopen we nog even tijd maar de temperatur is hier behoorlijk hoog dus lopen we al snel te zweten. We duiken dus maar een terrasje op.

Tegen half een zitten we weer in de bus die als een vrieskist aanvoelt. Het is nog maar een kort ritje totdat we in Hikkaduwa aankomen waar we in het Coral Sands Beach Hotel verblijven. Dat is zo’n typisch fraai aangelegde strandhotel met veel zitjes, 2 zwembaden, etc. Het strand zelf stelt niet veel voor, het is maar een paar meter breed. De meeste mensen gaan gelijk zwemmen, ik ga zelf even bij de receptie zitten waar de WiFi werkt.

Rond een uurtje of vier loop ik met Lillian en Carla nog even de stad in en snuffelen we door de souvenirwinkels. Ze lijken allemaal wel wat op elkaar maar toch heb ik wel een paar mooie dingen gezien. Morgen nog een keer langs om wat te kopen denk ik. We nemen nog een drankje bij het hotel (zonder alcohol want vanwege een feestdag mag dat vandaag niet verkocht worden) en dan ga ik douchen.

Om 7 uur verzamelen we om wat te gaan eten. Daar beginnen ook, 2 dagen voor het einde van de reis, de eerste irritaties boven te drijven. Een aantal reisgenoten die de excursie niet wollen hadden bij de reisleider de suggestie gewekt dat er niemand wilde waardoor de reisleider kwam met een alternatief plan om een deel van die excursie mee te pakken op de laatste dag als we er toch langskomen. Maar een aantal andere reisgenoten wil morgen toch en zitten er dan niet op te wachten om een aantal van die bezoeken dan overmorgen nogmaals te doen. De discussie loopt hoog op maar leidt niet tot een oplossing. Morgenochtend maar eens zien hoe dat verder uitpakt.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag