Laatste dag…. en terug naar huis

We verlieten het hotel in Hikkaduwa gisteren (donderdag) om half 12. In de ochtend was er nog tijd om de laatste souvenirs te kopen, een laatste bezoek aan de schildpadden te brengen of om een laatste duik te nemen. Helaas allemaal niet met zon want vanaf 7 uur was het al af-en-aan aan het regenen. 

We bezochten eerst nog het tsunami fotomuseum, opgezet door een Hollandse. Een zeer indrukwekkende reeks foto’s van de golf zelf en van alle schade en doden. 300.000 in totaal in verschillende landen waarvan 50.000 in Sri Lanka. Eenderde van de doden waren kinderen. Er zijn ook nog steeds 5000 vermisten. Op een paar foto’s is te zien hoe het hotel waar wij verbleven overstroomd raakte. We vervolgen onze weg naar een masker museum, ook die hoorde eigenlijk nog bij de excursie van gisteren. Deze is niet zo interessant en gaat eigenlijk alleen maar om de winkel die er aan vast zit.

We rijden door naar een bakkerszaakje om wat te eten te halen maar de meeste van ons stellen toch voor ergens gezellig te gaan zitten. We vinden na enig zoeken een restaurantje maar daar verloopt het echter allemaal niet zo erg soepel waardoor we pas twee uur later weer op de weg zitten. Met nog 5 uur te gaan voordat onze vlucht vertrekt en nog een flink stuk te rijden naar Colombo moeten we ons zowaar nog een beetje gaan haasten. Gelukkig gaan we over de snelweg en is het een ‘full moon day’ (elke volle maan is een vrije dag hier in Sri Lanka) dus schieten we goed op.

Ruim 3 uur voor vertrek staan we op de luchthaven van Colombo. Nadat we zijn ingechecked en de koffer hebben ingeleverd lopen we nog wat rond en halen we wat te eten bij de (vreselijk dure) Burger King. Verder verloopt de reis voorspoedig, geen vertraging zoals op de heenreis en iets over 10 uur vrijdagochtend staan we op Schiphol. Daar blijkt na lang wachten dat de koffer van Pam in Istanbul is achtergebleven. Balen natuurlijk, maar wel bekend waar hij is dus ze krijgt hem als het goed gaat van het weekend nog terug. Ik zit zelf inmiddels in de trein voor het laatste eindje…

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag