Hikkaduwa boottocht en schildpadden

Om een uur of 5 wordt ik al weer wakker omdat het licht door de gordijnen komt. Ik blijf nog een tijdje liggen en half zeven stap ik mijn bed maar uitl mooie tijd om even naar het strand te lopen want op een bepaald punt zouden om een uur of zeven zeeschildpadden langskomen omdat ze dan vaak eten krijgen.

Helaas was er geen schildpad te zien, ik heb daar wel een halfuurtje heerlijk relaxed naar de branding zitten kijken wat heel rustgevend is. Er waren verder ook nauwelijks andere mensen, in de verte liep nog een stel maar verder was het leeg. Tegen een uur of 8 ben ik weer teruggelopen naar het hotel waar de eerste van mijn reisgenoten al in de buurt van het ontbijt rondliepen. Ik ben eerst nog even mijn voeten gaan afspoelen voordat ik ook aanschoof. Bij het ontbijt werd ook de lucht wat geklaard omdat 3 van de 4 mensen die niet mee wilden met de excursie zich bedacht hebben omdat er verder niet veel andere excursies in de buurt te boeken zijn die ze interessant vinden. De meeste excursies zijn duur omdat ze dan eerst weer een uur moet reizen. Snorkelen is hier ook niet echt aan te raden omdat het koraal blijkbaar allemaal dood is. 

Na het ontbijt gaan we met z’n allen nog een keer naar turtle-beach en deze keer zijn er wel 2 schildpadden. Helaas zijn er ook een tiental Chinezen die het nodig vinden bijna bovenop dat beest te gaan staan en er aan te trekken. Met moeite hen ik nog een paar foto’s kunnen maken zonder Chinezen. Vervolgens gaan de meeste nog even zwemmen, ik ga even op souvenir-jacht en loop naar de winkel waar ik gisteren ook al langs gelopen was. Daar koop ik een mooi houten masker voor mijn verzameling, een met de nationale vogel er op (die haan dus). 

Om 1 uur verzamelen we voor de excursie van vandaag, we gaan met de bus naar een meer bij Bentota waar we een boottochtje gaan maken. Het blijkt zeker een uur met de bus te zijn, meer dan we hadden verwacht. De boottocht was aardig, niet echt speciaal behalve de eerste 10 minuten waar we door een mangrove bos varen. Tussendoor is er nog een stop waar ze ons laten zien wat er allemaal van kokospalmen te maken is (touw, kookgerei, dakbedekking, gevlochten dingen, etc). Na de boottocht rijden we naar een schildpaddenfarm, waar ze de eieren uitbroeden die ze van het strand halen en de jonge schildpadjes nog 3 dagen verzorgen voordat ze weer op hetzelfde strand uitgezet worden waar de eieren verzameld waren. Op deze manier voorkomen ze dat mensen de eieren opeten of verkopen. Er zouden nog 2 stops op het programma staan maar die zijn al dicht, daar gaan we morgen wel langs op weg naar Colombo.

Voor het diner lopen we eerst naar het niet toeristische deel van het stadje waar een paar reisgenoten eerder goedkoop en goed hadden gegeten. Die zaak was echter uitgestorven en op de terugweg komen we onze reisleider tegen. Met hem gaan we mee naar een ander zaakje waar we voor een euro of 5 prima eten krijgen. Daarna gaan we in de hotelbar nog wat drinken en spelen we een potje poule.  Ik speel met Lillian en Jan-Hein met Ester. Het is voor Lillian de eerste keer maar met een beetje hulp en een prachtige cross zwarte bal via de band zijn wij de overwinnaars. Net op tijd want de bar gaat ook dicht, dus druipen we af naar de kamers. Morgen is het de laatste dag in Sri Lanka voor ons…

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag