Samarkand – Tashkent

Het is vandaag weer vooral een reisdag. We vertrekken om half 9 nadat we eerst het ontbijt weer tot ons genomen hebben. Vandaag was de koffie helaas niet te zuipen.

We rijden vandaag naar de hoofdstad van Oezbekistan; Tashkent. We zijn nog maar net onderweg als er gebeld wordt, blijkbaar was er een koffer bij het hotel achtergebleven. Gelukkig komen ze die met de auto brengen zodat wij met de bus niet weer door de stad hoeven. Ik heb vervolgens in de bus lekker zitten wegdutten en dan gaat de tijd snel. Tegen 2 uur stoppen we voor de lunch. Ik had niet zin in weer shashlik of kebab dus hou het bij een soepje met brood.

Het is alweer half 4 als we bij hotel Grand Orzu aankomen, dus van de vrije middag in Tashkent blijft niet veel over. Het is een erg matig hotel met slechte bedden en ook nog in een buitenwijk. Snel de koffer in de kamer en met de taxi de stad in. Daar lopen we wat rond bij het Amir Timur plein en zitten nog even op een terrasje voordat we met de taxi weer teruggaan naar het hotel. De taxi terug was wel 3x zo duur als de taxi heen, maar ze vroegen allemaal dezelfde prijs.

Na gedouched te hebben gaan we met een klein groepje eten in restaurant Caravan. Dat schijnt een goed restaurant te zijn maar wel relatief duur. Voor de 111.000 Som die ik hier afreken kan je elders in Oezbekistan 3-4 keer eten. Ik ben ook gelijk door mijn Oezbeeks geld heen, maar dat is niet erg. Morgen rijden we het land uit en voor het afsluitende drankje in de Ierse pub betaald Tom en ik betaal hem terug in dollars. Zo komt hij ook nog een beetje van zijn Som af want hij en An hebben nog veel over.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag