Karakol – Bishkek

Wederom staat er een lange reisdag op het programma. Normaal gesproken gaat deze reis van hier door het gebergte richting Almaty, maar omdat de wegen daar nog niet begaanbaar zijn rijden wij helemaal om dat gebergte heen. En daarvoor moeten we nu eerst terug naar Bishkek, dus we maken een hele cirkel om het Issyk-Kul meer. 

Het ontbijt verloopt nogal chaotisch omdat er gisteren nog een bus Britten is aangekomen die ook om 8 uur vertrekken. En omdat ze hier diverse dingen uitserveren (eieren, koffie, pannenkoeken) in plaats van selfservice, gaat dat niet echt soepel met een kleine 40 mensen tegelijk. Maar het lukt uiteindelijk en om 8 uur zitten we toch allemaal in de bus. In de bus zit ik wat te rommelen met mijn foto’s en tot mijn schrik kom ik tot de ontdekking dat bij het verplaatsen van de foto’s van mijn nieuwe fototoestel naar mijn tablet de foto’s telkens zijn gewijzigd in 1920×1080 formaat. Vreselijk balen dus, maar het is niet anders.

Eerst stop is bij een veld met stenen in de buurt van Cholpon Ata waar tekeningen op staan uit 600-200 BC. Ze liggen echter ver uit elkaar en het is een beetje een zoekplaatje. We zijn het dan ook al snel weer zat en rijden verder. De volgende stop is bij een wegrestaurant rond een uur of een, ik had ondertussen al wel een uur in de bus zitten pitten. Tegen half 4 zijn we bij hotel Hotel Green City waarwe eerder ook al verbleven. Even snel de spullen in de kamer en we gaan de stad weer in. Het is een stevige wandeling met een groepje van een man of 10 naar de bierbrouwerij Save The Ales waar de meeste een van de lokaal gebrouwen biertjes nemen, ik bestel gewoon een cola.

Daarna splitst de groep op, An en Tom gaan al op zoek naar een restaurantje, Arthur, Vanessa en Leon lopen met Lars mee om een hoedje te kopen en ik ga met Ewoud, Frans, Chris en Paul mee omdat Paul nog wat foto’s wil maken. Daarbij blijkt overigens ook dat wij de vorige keer het verkeerde beeld gefotografeerd hebben in de veronderstelling dat het Lenin was, nu hebben de goede. We gaan weer eten bij de Turk en later drinken we mogen wat in het hotel waar we ook de andere groepjes zien binnendruppelen.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag