Aksu Djabagly

We kunnen lekker uitslapen vandaag  want we vertrekken pas om half 10 naar de kloof waar we gaan wandelen. Ik ben echter toch al weer vroeg wakker en om 7 uur sta ik onder de douche. Daarna nog maar even wat rondkijken in deze prachtige omgeving voor het ontbijt. 

Na het ontbijt stappen we in een de busjes en jeeps die ons aar het park rijden. We maken een eerste stop om de wilde tulpen te bekijken op een mooi uitzichtpunt. De eigenaar van de Guesthouse die ook deze toer leidt is een hele enthousiaste man die uitgebreid vertelt over de natuur en met name over tulpen. We rijden over een hobbelige weg verder en maken nog een stop om wat plantjes te bekijken. Daar ligt ook nog sneeuw terwijl het toch zeker niet koud is, de jassen gaan alweer uit en sommige lopen zelfs in korte broek. Tegen 11 uur zijn we bij de kloof waar we op zo’n 1620 meter hoogte zitten.

We splitsen in 2 groepen, een groep loopt de ‘makkelijke route’ bovenlangs, de andere groep daalt af naar de boden van de kloof waar 300 meter lager een riviertje stroomt. Ik besluit met die tweede groep mee te gaan, iets waar ik later wel wat spijt van krijg. De afdaling is goed te doen al is het op sommige plekken best verraderlijk met losliggend grind waar je zomaar op weg kan glijden. En dan is het een heel eind naar beneden. Onderweg horen nog ineens een schreeuw en blijkt dat de lokale gids door een slang gebeten is, door zijn schoen heen. Hij ligt zich er verder weinig zorgen over te maken dus zal het geen heel giftige slang zijn. Beneden aangekomen maken we mooie foto’s van het turkooise water en bereiden we ons al mentaal voor op de klim terug omhoog.

Die klim viel me toch zwaar tegen. Het grootste deel van de groep moest ik al snel laten gaan en ik kon niet in een ritme komen dat ik vol kon houden. Gelukkig deden er nog een paar mensen rustig aan zodat ik niet helemaal alleen omhoog liep. Bovenaan gelijk aanschuiven om de lunchpakketjes te gebruiken. Daarna ben ik met een deel van de groep alsnog een stuk langs de kloof gelopen, ik was alweer voldoende uitgerust daarvoor. Terug in het dorp bezoeken we nog een kleinschalig museum over dit natuurpark en daarna zetten we bij de Guesthouse een paar stoelen in het gras, kopen we wat drankjes en chips bij de winkel, genieten we van een rustige middag en avond en sluiten af met een drankje. Ik had de duurste halve liter cognac gekocht bij het winkeltje, wel 5 euro! :-))

Route van vandaag

Foto’s van deze dag