Khiva – Buchara

Vandaag vertrekken we om 8 uur, dus weer eens wat vroeger opstaan (06:30) en ontbijten. Maar het was gisteren niet laat geworden en ik heb heerlijk geslapen, dus geen probleem. 

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma van Khiva naar Buchara,  zo’n 500 kilometer. Afhankelijk van de staat van de wegen verwachten we tussen 5 en 8 vanavond aan te komen. We rijden door de Kyzylkum woestijn. Daarbij moet je overigens niet denken aan zandduinen,  maar aan een woestijn met uitgestrekte vlaktes waarop alleen wat lage struiken groeien. Op zich best een mooi uitzicht op deze uitgestrekte leegte zover het oog rijkt, maar na een uurtje had ik dat wel gezien en ben ik vocaal de binnenkant van mijn ogen gaan bekijken.

Na een uurtje of twee de eerste koffiestop en vlak daarna een fotostop met uitzicht op de Amudarya rivier. Deze rivier steken we vandaag ook nog wel een paar keer over. Bij de lunch is de keuze niet enorm en zit ik dus weer aan de gehakt kebab. Verder verloopt de reis soepel en staan we zelfs voor 5 uur al bij hotel Atlas. Een beetje primitief hotel met helaas waardeloos langzame WiFi, maar wel mooi in het centrum van de stad. We gaan dan met een groepje gelijk de stad verkennen en al wat foto’s maken voordat we om half 8 verzamelen voor het diner. Het diner (ja, weer kebab, maar nu met heerlijke stukken schapenvlees) verloopt heel gezellig vooral doordat Paul een fles vodka besteld voor de tafel. 

Maar we maken het toch weer niet te laat, want morgen willen we deze mooie stad verder kunnen bekijken. Dus tegen 11 uur zijn we weer in het hotel. Ik probeer nog even wat te uploaden naar mijn website maar de internet verbinding in dit hotel is zo traag dat ik het al snel op geef en mijn bed in duik.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag