Dassanech en Hamar markt

Het is maar goed dat ik vanzelf weer op tijd wakker wordt want op de een of andere manier komt het DCF signaal dat mijn reiswekker gebruikt om de klok automatisch op tijd te zetten, hier heel sterk door. En dus stond mijn wekker vanmorgen weer op Europese tijd, 2 uur te vroeg dus. Blijkbaar kan ik dat ook niet uitzetten. 

We rijden vandaag 70 kilometer over een asfaltweg,  die hier blijkbaar 5 km voorbij ons kamp begint, richting de Omo rivier. We zijn net onderweg als we alweer even moeten stoppen omdat Andre misselijk is. Weer een zieke, het worden er steeds meer… We bezoeken de Dassanech, een lokale stam die in vier dorpen in dit gebied woont met totaal zo’n 2000 inwoners. We steken de Omo rivier over om in het traditionele dorp te komen. Ook hier wil weer iedereen op de foto voor 5 Birr, maar ze zijn iets minder opdringerig en blijven niet allemaal om je heen staan zodat je iets makkelijker een foto kan maken. Nadat we weer met de boot (en kano) zijn teruggekomen krijgen we koffie. Voor de liefhebbers is er nog een wandeling naar de markt in het meer moderne dorp Omorate.

Het zou 5 minuten wandelen zijn, maar als we na een kwartier bij de markt aankomen blijft die vandaag niet open te zijn. We lopen nog wat verder en er is best wel wat te zien. Traditioneel en modern geklede mensen lopen door elkaar door. Het loopt wel wat uit en de Landcruisers komen ons daarom al tegemoet. We rijden door naar de lokale markt waar de Galeb, Arbore, Hamar en de Karo stammen gezamenlijk spullen verhandelen. Er is ook een stukje speciaal voor toeristen waar we natuurlijk direct naartoe geleid worden. Fotograferen is hier weer moeilijk want als je er mensen op krijgt willen ze gelijk geld. En ze kijken allemaal chagrijnig omdat ze denken dat je een foto wilt nemen zonder te betalen.

Een klein stukje verder is blijkbaar al ons kamp waar we een soort pizza voor de lunch krijgen. Om een uur of 3 lopen nog een paar mensen weer terug naar de markt. Ik blijf bij het kamp, mijn voeten spelen wat op. Even tijd om de stukjes te schrijven voor mijn blog. Oorspronkelijk zouden we vanmiddag ook nog naar de Hamar gaan, maar omdat die allemaal op de markt zitten stellen we dat uit tot morgen. In plaats daarvan is er om 5 uur een voetbalwedstrijd tussen de Shoestring en de Koning Aap groepen, voornamelijk de chauffeurs. Shoestring wint de prijs, de voorraad Gin blijkbaar. Na het diner maken we die soldaat bij het kampvuur onder een prachtige sterrenhemel. 10 gaat de aggregaat uit en is het bedtijd. 

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag