Christmas in Cuba

Na veel passen en meten met de nog beschikbare verlofdagen heb ik uiteindelijk toch nog een leuke reis kunnen vinden die binnen mijn ‘vakantie-dagen-budget’ valt. Het is Cuba geworden in december/januari. Dus in plaats van een witte kerst en oliebollen met oud-en-nieuw ga ik met tegoed doen aan zon, strand en Mojito’s! Heerlijk 21 dagen Levendige sfeer en swingende salsa in Cuba met Sawadee.

De reis begint in Havana waar we 2 dagen hebben om de sfeer te proeven. Daarna gaan we via het Las Terrazas reservaat naar de vallei van Viñales waar we 2 nachten verblijven. Dan door naar Santa Clara, ook wel ‘de stad van Che’ genoemd. We doen verder de havenstad Cienfuegos en het koloniale Trinidad aan. Vanuit Trinidad reizen we naar Sierra Maestra en daarna door naar Baracoa waar we de lokale “Tafelberg” kunnen beklimmen.

We gaan verder naar Santiago de Cuba, een belangrijke stad in de geschiedenis van de Cubaanse onafhankelijkheidsstrijd en vervolgen naar Camagüey in een belangrijk suikerproductiegebied. We eindigen in Varadero waar we een paar dagen heerlijk kunnen genieten van zon, zee en strand voordat we weer vanuit Havana terug naar huis vliegen.

Cuba