Home » Verenigde Staten » Via Yosemite National Park naar Modesto
Jun
25

Vandaag staat het Yosemite National Park op de agenda, maar daar omheen moeten we ook wel flinke afstanden afleggen. We gaan dus alweer om 8 uur weg want het is een lange rit van zeker 3 uur naar het park.

Blijkbaar heeft Arie gisteren bij de barbecue zijn telefoon ‘gesloopt’. Vermoedelijk is hij dwars in zijn broekzak terecht gekomen en is het glas gebroken. Hij kan er dus niets meer mee, maar het alarm doet het nog wel. Alleen jammer dat je die niet meer uit kunt zetten met een defect scherm, en hij blijft maar doorgaan. De batterij kan ook niet uit zijn telefoon dus gooit hij hem maar in de koffer die onder in de bus gaat. Terwijl wij bij de supermarkt onze lunch inslaan voor in het park probeert hij nog bij 4 verschillende zaken een andere telefoon te kopen (hij heeft een eigen bedrijf en moet dus eigenlijk bereikbaar blijven), maar dat lukt niet. Nergens kan hij een simlock vrije telefoon kopen die met zijn kaartje werkt en een prepaid is ook nergens te koop. Met mijn telefoon stuurt hij dan maar een SMS-je naar een kennis van hem.

We rijden in een uur of 3 naar Yosemity en daar eten we onze lunch weer op een hele mooie plek in het bos. Daarna maken we met een select groepje weer een flinke wandeling, waarbij Chantal halverwege afhaakt. Die is de dag ervoor door haar enkel gegaan en de klimmetjes en afdalingen lukken gewoon niet. Yosemity is heel uitgestrekt en wij zien maar een heel klein stukje. In dit stukje waar het krioelt van de toeristen zal je helaas dus ook nooit een beer zien. Die zitten namelijk wel in dit park. Maar het is zo groot, dat ze er niet zo lang geleden zelfs bij toeval vanuit een helicopter hele grote marijuana plantages gevonden hadden. Die had nog nooit eerder iemand opgemerkt. Vanuit Yosemity is het nog een keer 3 uur rijden naar Modesto waar we overnachten. Het eerste stuk is door de bergen en daarna door eindeloze plantages met fruitbomen en struiken. Onderweg verzamel ik alvast de email adressen van iedereen om straks foto’s te kunnen uitwisselen.

Na zes uur komen we an bij het DoubleTree by Hilton Hotel Modesto. Prima hotel en de meeste uit mijn groep duiken het zwembad in. Ik ga er nog even bij zitten voor een drankje. Om 8 uur gaat we het stadje in om te eten en komen bij een gezellige bar/grill uit met hele leuke jazz/blues live muziek. Daarna nemen we nog een drankje in het hotel en op mijn kamer probeer ik nog wat te stoeien met mijn blog die om de een of andere reden geen thumbnails van foto’s meer wil aanmaken.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.