Home » Verenigde Staten » Sequoia National Park
Jun
24

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijtje stappen we vanmorgen om half 9 de bus in voor een tripje naar Sequoia National Park. Maar voordat we daar heen rijden gaan we eerst in de supermarkt weer wat inkopen doen voor de lunch die we weer in het park zullen nuttigen. Ik race door de winkel zodat ik ook nog tijd heb om aan de overkant de Starbucks in te duiken.

We rijden door de vallei die vol staat met voornamelijk sinaasappel bomen. Het is ook wat mistig in de vallei waardoor we de bergen nog nauwelijks kunnen zien. Dat komt door de bosbranden die een heel stuk verderop in California woedden. Gelukkig ver weg dus geen gevaar voor ons. We rijden langzaam de bergen in door slingerweggetjes waardoor je in de bus van links naar rechts wordt geduwd. Het is toch nog een flink stukje rijden. Er zitten hier ook beren maar die zien we helaas niet. Anita vertelt het verhaal over het ontstaan van de naam teddybeer, wat komt van Theodore Roosevelt die weigerde om in dit gebied een beer te schieten. De journalisten vonden dat maar soft en schreven daar de kranten over vol. Als grap ging iemand pluizige beertjes verkopen die ze Teddy Bears noemden.

We stoppen eerst bij Kings Canyon waar we het Visitor Center bezoeken en een toiletstop houden. Eigenlijk is hier niet veel interessants te zien en de stop had van mij best korter mogen duren. We gaan de bus weer in en rijden nog een uurtje door en daar gaan we bij een hele leuke plek aan een riviertje de lunch opeten. Henry en ik slepen de tafels bij elkaar voor ons groepje. Na de lunch lopen Arie, Imre en Frank nog wat te klooien bij het water en de rest staat klaar met de camera’s voor als het mis gaat. Helaas niet meer dan een natte schoen voor Imre. Dan gaan we door naar Sequoia National Park met de enorme bomen. We stoppen vlak bij de grootste boom ter wereld, de Sherman Tree. Sommige van deze bomen zijn al 2500 jaar oud. We maken weer een fikse wandeling die op en af gaat en ook hier zitten we weer op hoogte (2000 meter), dus weinig zuurstof. En de rooklucht van de branden kilometers verderop helpt ook niet.

Na de wandeling gaan we terug naar het hotel, maar dat is wel weer 2 uur rijden. Onderweg halen we bij de supermarkt spullen voor de barbecue. Om 6 uur zijn we bij het hotel en de barbecue wordt direct aangestoken. Bier, wijn en cola gaan de koelbox in en we brengen onze tassen even terug naar de kamer. Daarna wordt het nog heel gezellig buiten, ik regel de muziek met mij laptop en er komt ook nog een zwerver langs die in de vuilnisbakken zat te struinen. Die hebben we mee laten eten, een biertje gegeven, en marshmallows achteraf… De man had denk ik in tijden niet zoveel gegeten. Tegen 11 uur gaan de lichten uit en gaan we maar opruimen. Als ik bij mijn kamer kom realiseer ik me dat ik mijn laptop vergeten ben. Snel terug en hij lag er gelukkig nog. Tegen half 12 probeer ik nog een stukje blog te schrijven, maar ben gewoon te moe en geef het maar op…

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.