Home » Verenigde Staten » San Francisco vrije dag
Jun
28

Om half 5 ga ik de groep nog even uitzwaaien, zij vetrekken vandaag terug naar huis. Ik heb nog 2 dagen verlenging net als Andre, Annemieke, John en Lia. Namen uitzwaaien duik ik weer lekker mijn bed in, alle tijd vandaag en geen vast programma.

Als ik om een uur of 10 het hotel uit loop is het al behoorlijk druk op straat. Dit weekend is namelijk de Gay Pride in San Francisco en vandaag is de parade die vlak voor mijn hotel langs komt. Ik ga zelf eerst een stukje rondlopen langs een paar plaatsen die ik vooraf heb uitgezocht. Eerst langs de Armory en de Mission District muurschilderingen. Dit is niet de beste buurt, overal lopen zwervers en ik zie sommige druk bezig met drugs op een stukje aluminiumfolie met een aansteker er onder. Ik kom ook wat figuren tegen die duidelijk onder de invloed en nogal hyped zijn. Ik loop door naar Alamo Square Park en onderweg stop ik bij de Starbucks voor en bak koffie en een stukje cake. Bij het park maak ik foto’s van de ‘Painted Ladies’, dat zijn 7 mooie oude huizen op een rijtje die ook nogal bekend zijn als kenmerk van San Francisco. Helaas staan er 2 in de steigers.

Ik loop terug naar mijn hotel waar de Gay Parade inmiddels in volle gang is. Een bizar schouwspel, niet alleen de parade zelf, maar meer nog de mensen die er omheen lopen. De meest bizarre en vaak niets verhullende kleding. Ik heb ook diverse mannen en vrouwen helemaal naakt zien rondlopen, soms nog wel versierd met body paint of een paar sieraden. Een stukje verderop is het ook een groot feest op het plein bij het gemeentehuis met diverse optredens, veel muziek en hel veel dansende mensen. Ik moet nog een flink stuk lopen voordat het eindelijk rustiger wordt. Ik loop helemaal door naar Lombard Street waar ik foto’s maak van de bekende ‘crooked street’. Onderweg heb ik bij de Subway nog wel een broodje gehaald want het was een fikse wandeling. Daarna loop ik weer door naar Fisherman’s Wharf en pier 39 waar ik nog wat rondsnuffel.

Met de cable cart rij ik weer terug tot aan Union Square. Een groot plein met heel veel winkels. Ik zit weer dicht bij de parade want het is hier weer heel erg druk. Als ik Market Street op loop blijkt de parade nog steeds aan de gang, al dik 6 uur lang dus. Ik ga eerst even naar het hotel want mijn voeten doen pijn van al dat lopen. Rond een uur of 7 loop ik naar een nabijgelegen pizzeria en pik daar een paar pizza slices op die ik vervolgens op mij kamer op eet voor de tv. Genoeg gelopen vandaag, een rustig avondje TV en morgen gaan we fietsen.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.