Los Angeles

Ondanks de opstijgende vliegtuigen en het tijdsverschil heb ik prima geslapen. Wel een paar keer wakker geworden, eerste keer om 3 uur, maar verder toch ruim 8 uur slaap gehad. Even rustig de spullen bij elkaar pakken en een ontbijtje scoren. Dat zit bij deze reis niet inbegrepen wordt het telkens zoeken hoe we dat gaan doen. Dit hotel heeft gelukkig wel een restaurant dus dat is deze keer makkelijk.

We maken vandaag een city tour door Los Angeles en we beginnen met Beverly Hills. We rijden door de bekende winkelstraat Rodeo Drive. Hier zitten alle bekende exclusive merken en om hier te mogen shoppen moet je eerst een afspraak maken, en dan moet je toch wel minimaal 1000 dollar uitgeven bij je bezoekje. Aan het eind van de straat zien we nog een Lamborghini langs de kant van de weg staan. Om de hoek een stukje verder zien we ook nog een McLaren dealer. We rijden verder en stoppen bij Down Town in het oudste straatje van Los Angeles. Hier staat ook nog het oudste overgebleven huis uit begin 1800 en dat mag je gratis bezoeken. Ook in deze buurt is Union Station, een oud treinstation uit de begintijd van de Amerikaanse spoorwegen.

Met de bus rijden we een stukje verder naar Hollywood. Hier maken we bij een uitzichtpunt een foto van het bekende Hollywood Sign en lopen we door de drukte over de Hollywood Walk of Fame met de bekende sterren op de stoep en heb pleintje voor een theater waar de eveneens bekende stenen liggen met hand- en voetafdrukken van bekende filmsterren. Het is hier heel erg druk en er lopen van allerlei verklede mensen rond die je moet betalen om op de foto te mogen. Bijvoorbeeld Spiderman, Cat Woman, Sneeuwitje, etc. Ook een heel goed lijkende Zach Galifianakis (die man met baard uit de film The Hangover). Aan de Hollywood Boulevard gaat we ook eten bij het Hard Rock Cafe.

We vertrekken weer met de bus maar laten 8 mensen achter die geen zin hebben in de optionele excursie. Zij gaan hier nog wat rondlopen en dan op eigen gelegenheid met de taxi naar Santa Monica. Ik ga met de groep mee eerst nog naar het Getty Museum. Dit is een museum ook gestart met de collectie van een rijke Amerikaan en voor zijn collectie is een prachtig pad met veel marmer gebouwed boven op een bergtop. Je moet er ook met een treintje naartoe en ze hebben zelfs hun eigen afslag aan de snelweg. Hier zien we onder andere een aantal schilderijen van Rembrandt en Van Gogh, Monet, en nog veeeeel meer. Veel te veel ook om te bekijken in de paar uurtjes die wij hebben.

En dan rijden wij ook door naar Santa Monica, de bekende badplaats waar ooit Baywatch werd opgenomen. We lopen langs de boulevard, over de pier en door de drukke, gezellige winkelstraat net achter de kustlijn. Om 7 uur vertrekt de bus maar wij voelen er niets voor om al terug te gaan. Een paar mensen gaan wel terug, maar z’n tienen blijven wij achter in Santa Monica. We gaan eerst in een foodcourt boven in een winkelcentrum nog wat eten. Daar is heel veel keuze bij verschillende zaakjes. Ik neem een Chicken Teriyaki bij de Aziatische shop. We lopen daarna richting strand en op een hoek gaan we nog wat drinken in een sportsbar. Met de taxi gaan we later terug en net na 10 uur zijn we in het hotel. Nog even snel een stukje blog schrijven en dan mijn bed in.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag