Home » Verenigde Staten » Door de Mojave woestijn via Calico naar Visalia
Jun
23

De nacht was veel te kort, ook al omdat mijn wekkertje nog op de verkeerde tijdzone stond. Dus in plaats van 4,5 uur ging mijn wekker al na 3,5 uur, om half 7 al af. En pas toen ik onder de douche vandaan kwam had ik dat door. Half 9 laten we Las Vegas weer achter ons en Anita zet de film The Hangover op die zich in Las Vegas afspeelt. Leuk om de plekken daar in te herkennen.

Het is vandaag een lange reisdag en we rijden een lang stuk door de Mojave woestijn. Al snel ligt iedereen in de bus te slapen, blijkbaar is het voor meer mensen laat geworden afgelopen nacht. We rijden eerst naar het oude verlaten mijnstadje Calico. Een soort spookstad zou het moeten zijn maar het is vreselijk nep vind ik persoonlijk. Heel toeristisch opgezet en als het al enige authenticiteit had is dat lang vervlogen.

Na nog een stop voor de lunch, waar ik een panini haal (een keertje iets lekker kleins) rijden we nog een hele lange rit naar Visalia. Een rustige rit want bijna iedereen probeert nog wat slaaptekort in te halen. Eind van de middag komen we aan bij de Holiday Inn Visalia. Prima hotel met gratis en snel wifi (was even nodig na 2 nachten in Las Vegas waar wifi op de kamer 13 dollar per dag zou kosten). Even opfrissen in de kamer en daarna eten. Ik bestel baby ribs maar dat is zo een enorme berg dat ik de helft laat liggen. We nemen met een klein groepje nog een drankje en hebben de grootste lol met wat ‘foute’ uitspraken. Daarna snel naar bed want 2 korte nachten is wel genoeg…

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.