Dan toch eindelijk het Westen van de VS

Eindelijk heb ik dan toch een keer de reis naar het westen van de Verenigde Staten geboekt. Die stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje, maar kwam niet goed uit in de planning, of de groep bestond uit bijna alleen twintigers. Er was altijd wel een reden om uit te wijken naar een andere reis. Maar nu is het toch gelukt, ik heb de 18-daagse reis Beste van het Westen geboekt bij Fox met 3 dagen (2 nachten) verlenging.

De reis begint in Los Angeles met natuurlijk Hollywood, Rodeo Drive, het Getty Museum, een bezoekje aan de badplaats Santa Monica en nog veel meer. Dan via het Joshua Tree national park naar casinoplaats Laughlin. Via Route 66 door naar de Grand Canyon, ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze reis. Hier blijven we 2 nachten zodat we tijd hebben voor een optionele helikoptervlucht. Daarna door Monument Valley naar Moab waar we optioneel een tour met een Indiaan kunnen maken door Monument Valley. Ook in Moab verblijven we weer 2 nachten, dus voldoende tijd om ook Dead Horse Point en Arches National Park te bezoeken. Dit is ook het meest oostelijke punt van de reis.

Van Moab gaan we via Capitol Reef National Park en Goblin Valley State Park weer richting het westen naar Bryce Canyon, een onderdeel waar ik persoonlijk heel erg naar uitkijk. Dit schijnt nog veel mooier te zijn dan de Grand Canyon. Dan gaan we door naar de gekte van Las Vegas en ook hier nemen we de tijd om het over ons heen te laten komen. Optioneel kunnen we vanuit Las Vegas nog een uitstapje maken naar Death Valley. Vanuit Las Vegas gaan we door de Mojave woestijn eerst naar het spookstadje Calico en dan verder naar Visalia waar we een hele dag inruimen voor het Sequoia National Park met zijn enorme bomen.

De reis vervolgt naar Yosemite National Park wat hoger de bergen in. Daarna via Sacramento door naar San Francisco. Hier blijft de groep 2 nachten, ik plak er nog 2 nachten extra aan. Want er is voldoende te zijn hier, Union Square, Chinatown, Fishermans Wharf, North Beach en natuurlijk de Golden Gate Bridge. En ook een bezoekje aan Alcatraz mag natuurlijk niet ontbreken!

VerenigdeStaten