Via Gardameer naar San Giuliano Terme

Vandaag bezochten we het Gardameer. We mochten weer iets langer uitslapen want het vertrek was vandaag pas om 8 uur. Het ontbijt in dit hotel is een stuk beter dan in het vorige, zowaar zelfs met een gekookt eitje. We gaan na het ontbijt op pad en komen even later bij het Gardameer aan. Het Gardameer is 50km lang en loopt in een punt uit. Het breedste deel is 17km en het smalste maar 3km. Bijna het smalle deel is het ook het diepst met 350m. Het water komt uit de bergen (Dolemieten).

Wij gaan naar het schiereiland Sirmione en gelukkig is het weer heerlijk zonnig. We stappen in de boot en maken een tochtje om het schiereiland waarbij we onder andere de ruïnes van Catullo zien, een of andere monnik die hier ooit geleefd heeft. Overigens noemen ze deze ruïnes om de een of andere reden ‘grotten’. We zien ook het huis waar blijkbaar Sofia Loren ooit gewoond heeft. We stoppen ook nog even op een plek waar bubbels omhoog komen van een bron die onder water zit en waar blijkbaar water uit komt dat 70 graden is. Het boottochtje gaat gezapig, alleen aan het einde wordt de motor even opengezet en dat is dan toch wel weer erg leuk.

Terug met vaste grond onder de voeten maken we nog een wandeling over er het schiereiland waar we ook weer naar die ‘grotten van Catullo’ lopen. Je moet echter betalen om naar binnen te gaan en zo bijzonder lijkt ons dat nou ook weer niet. We lopen weer terug en eten op Sirmione ook de lunch. Daarna rijden we naar ons hotel Ambasciatori in de regio Versilia. Het is een hotel aan de middellandse zee en veel reisgenoten hebben een kamer met balkon en schitterend uitzicht op zee. Ik zit zelf een echter in een klein donker hok aan de achterzijde met een eenpersoonsbed. Snel de kamer weer uit dus en maar de boulevard op. Een uurtje later gaan we eten en daarna gaan een paar mensen nog wat drinken op het terras. Het sterft hier echter van de muggen en de wifi ligt er uit, dus ik ga maar slapen.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag