Via Assisi naar Montecatini Terme

Vandaag rijden we via Assisi door naar Montecatini Terme. Wederom is het vertrek relaxed om 8 uur maar zitten we wel een paar uur in de bus voordat we Asissi bereiken.

Asissi is bekend vanwege Franciscus, een man uit de 11e eeuw uit een rijke familie die in zijn jonge jaren nog gewoon deel uit maakte van de elite, maar nadat hij gewond was in een oorlog en verzorgd werd tussen de armen, is zijn wereldbeeld volledig veranderd. In die tijd zagen rijken de armoede alsmede ‘straf van God’ maar hij begon zich te bekommeren om die arme mensen. Uiteindelijk gaf hij zelfs alles op en maakte zich los uit zijn familie om zich daar volledig op te richten. Hier in Italië wordt hij zelfs min of meer gezien als de opvolger van Jesus.

We krijgen weer een rondleiding in de basiliek en helaas mag er weer niet gefotografeerd worden. Overal lopen hier bewakers rond die daar op letten. Daarna hebben we nog vrije tijd in het stadje om rond te wandelen, er staan hier nog veel meer kerken, sommige zijn omgebouwde Romeinse tempels. Het wandelen is hier best pittig want nergens is het vlak, vaak zijn het trappen en soms hele steile hellingen. Onderweg neem ik nog een ijsje voordat ik rond 12 uur naar de kerk loopbaan we hebben afgesproken. Van daar gaan we en paar minuutjes rijden naar het restaurant waar we lunchen. Het is een soort buffet met allemaal aparte hapjes, sommige zijn lekker, andere (bijvoorbeeld de venkel) kunnen mij minder bekoren.

Na de lunch rijden we nog even terug naar Asissi om de mensen op te halen die niet mee gingen lunchen en rijden dan door naar hotel Augustus in Montecatini Terme. Een hotel van het type vergane glorie. De wifi is hier weer gratis, maal helaas is de airco uit… Dat wordt dus zweten vannacht.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag