Verona

Vandaag stond de stad Verona op het programma.  We vertrokken deze keer om 8 uur, een half uurtje later dan gisteren, dus lekker een half uurtje langer uitslapen. Het is maar een kort ritje naar Verona, in totaal 130 kilometer. Onderweg stopten we nog bij een wegrestaurant voor de koffie en daar gaat het hier nogal chaotisch aan toe. Kwart over 10 reden we de buitenwijken van Verona binnen.

We pikken onze lokale Italiaanse gids op die nederlands spreekt. Terwijl ze toch nooit in Nederland is geweest.  Heel bijzonder want je zou toch eerder verwachten dat iemand zijn tijd steekt in het leren van de taal van een groter land. Aan de andere kant reizen Nederlanders wel heel veel dus kan ze zo veel klandizie binnenhalen. We doen onze ‘oortjes’ weer in en rijden naar de Romaanse San Zeno kerk. San Zeno was een bisschop uit noord Afrika die heilig is verklaard en is de beschermheilige van Verona. Italianen hebben blijkbaar voor alles een beschermheilige. We maken eerst een rondrit door de stad en stoppen waarbij op een uitzichtpunt waar we mooie foto’s van de stad maken. Daarna rijden we naar de rand van de oude stad waar de bus ons af zet. Bussen mogen het oude centrum namelijk niet in.

We maken een rondwandeling langs piazza Erbe en door naar piazza Bra waarbij we ook nog vlak langs het balkon van Romeo en Julia lopen. Hier stond echter een fikse rij dus als we wilden konden we daar later in onze vrije tijd nog wel langs. We gaan namelijk eerst lunchen op piazza Bra tegenover de oude Romeinse Arena. Na de lunch gaan we eerst met een groot deel van de groep de arena in om daar rond te kijken. Daarna hebben we vrije tijd en ik ga eerst naar Castel Vecchio, een oud kasteel aan de rand van de oude stad langs de rivier.  Daarna loop ik door naar een van de oude stadspoorten, Porta Nuova, voor een paar foto’s.  Daar zie ik ook nog een Ferrari die blijkbaar in die stadspoort neergezet wordt. Ik loop weer terug naar piazza Bra en denk er nog over om ook nog naar het balkon van Julia te gaan maar sla over. In plaats daarvan ga ik een ijsje halen. Even later verzamelen we weer met de groep, lopen we naar de bus en rijden we naar ?hotel Cristallo waar we iets voor 6 uur aankomen. Een redelijk goed hotel, waar de airco het wel gewoon doet, alleen belachelijke prijzen voor wifi (6euro per uur), dat doen we dus maar niet. We hebben de hele dag weer mooi weer gehad dus verder niets te klagen en in de avond wordt het ook nog gezellig alsmede groot deel van de groep samenkomt.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag