The Ghan – Katherine – Kakadu

Ik heb heerlijk geslapen in die languit liggende treinstoelen en werd half 6 pas wakker. De nachten in een tent hiervoor was ik telkens om een uur of 4 al wakker. Ik was even bang dat ik had liggen snurken maar mijn reisgenoten, die overigens veel minder lekker hadden geslapen, zeiden niets te hebben gehoord.

Er zijn zelfs douches in deze trein en die vallen niet eens tegen. Daar heb ik dus ook maar even gebruik van gemaakt en vervolgens zijn we gaan ontbijten. De trein komt om 9 uur aan in Katherine waar wij er uit moeten. Mijn GPS tracker is leeg dus ik heb geen route van dit stuk. Op het station maken we kennis met Joe, onze chauffeur voor de komende paar dagen. Hij ziet er uit als een surfer. Wat ook gelijk opvalt is de hoge luchtvochtigheid hier waardoor het heel warm en benauwd aanvoelt. Joe rijdt ons eerst naar Edith Falls in Nitmiluk National Park voor een wandeling naar een poel met een waterval boven op een heuvel. Hier mag gezwommen worden omdat hier, in tegenstelling tot veel andere poelen, rivieren of zelfs de zee, geen krokodillen zijn. Tijdens de wandelingen vallen er al wat druppels en is het heel drukkend, benauwd warm. Als we een 2 uur later in de bus verder rijden komen we door een typische tropische stortbui waarbij er in korte tijd heel veel water naar beneden komt. En een kwartiertje later rij je dan weer in de zon. Joe geeft aan dat dit de laatste fases zijn van het natte seizoen waarbij het hier veel regent en er zelfs af en toe cyclonen overkomen.

We lunchen in Pine Creek bij een pub die bijna helemaal opgebouwd is uit het spul van termietenheuvels. Er staan ook veel ventilatoren om alle muggen een beetje op afstand te houden. Na de lunch rijden we door naar Kakadu, een nationaal park van 20.000 km2 (ongeveer half Nederland). We rijden dan ook dik anderhalf uur het park ik voordat we rond 5 uur aankomen bij Cooinda waar we verblijven in het Gagudju Lodge. Gagudju is de naam van de Aboriginal stam die hier leefde en eigenlijk zou park ook zo moeten heten maar dat is ooit verbasterd. Ik duik mijn kamer in en geniet van een heerlijke douche, de airco en test even hoe mijn bed aanvoelt.  Zo moet vakantie zijn, niet dat gekloot met klamme tentjes! Na het douchen ga ik betalen voor de boottocht morgen en ga ik samen met Dewa en Marcel wat spullen in de wasmachine doen. Terwijl de was draait kiezen we samen met Benno een tafeltje uit bij de bar om wat te drinken. We proberen eerst nog even buiten te gaan zitten maar ondanks de ventilatoren zwermen dan de muggen om je heen en wordt je helemaal lek geprikt. Koos en Tinie schuiven ook bij ons aan en nadat we even tussendoor de was in de droger gegooid hebben bestellen we wat te eten.  Ik ga deze keer voor de kangoeroe filet mignon die best lekker is. Rond 10u sluiten we af, want morgen moeten we vroeg op voor de boottocht.

 

Helaas geen route van vandaag

 

Foto’s van deze dag