Nog een dag Darwin

Ik heb vannacht wat last gehad van mijn darmen en tussen 2 en 4 regelmatig op de pot gezeten. Daarna hield het wel op maar ik laat de extra excursie naar Litchfield National Park toch maar aan mij voorbij gaan. Overigens leek het me toch al meer van hetzelfde dat we eerder al gezien hadden.

Ik neem als ontbijt maar een simpel broodje kaas met water om voorzichtig weer een beetje op te bouwen. Ik kom Nathalie tegen bij de supermarkt, die is ook niet mee vandaag net als blijkbaar Ellen en Jeroen. Die hadden allemaal geen zin. Nathalie kom ik later nog een keer tegen, die gaat de hele dag op het strandje liggen bakken. Ik ga eerst mijn tablet een keer onder handen nemen want hij loopt regelmatig vast en ik kan geen foto’s bekijken. Dus maar een factory-reset en dan bij een plek met gratis wifi alles weer installeren. Toen deed hij het even, maar later in het hotel werkte het kijken van foto’s al weer niet meer. Ik ga het apparaat wel terugsturen direct na mijn vakantie. Ik neem nog een broodje kaas als lunch en daarna besluit ik eens de andere kant van Darwin op te lopen naar Mindil beach. Ik vergis me echter een beetje in de afstand want het blijkt toch nog 2 kilometer lopen.  En dat in het warmste deel van de dag met hoge luchtvochtigheid en nauwelijks schaduw valt niet mee. Het was bij Mindil beach wel heel bijzonder, een prachtig strand met een mooi groen grasveld er achter maar geen mens te bekennen. Een heel raar sfeertje in combinatie met die hitte want normaal ligt zo’n strand dan vol. Maar met die krokodillen en andere enge beesten in het water hier waagt niemand zich er aan. En je gaat toch om je heen kijken dan of er niet ergens krokodillen zitten… en waar je dan naartoe kan vluchten….

Ik loop de 2 kilometer weer terug en ga afkoelen bij de airco in het hotel terwijl ik een aflevering van een serie kijk op mijn tablet (dat werkt wel). Als ik een uurtje later mijn kamer uit kom zie ik Ellen de gang van het hotel in lopen. Die komt ook even afkoelen en had bij Nathalie en Jeroen op het strand gezeten. Na nog een paar uurtjes relaxen in het hotel ga ik douchen. Als ik weer beneden kom blijkt de rest van de groep ook weer terug en hoor ik dat ik niet echt iets gemist heb. Het was allemaal meer van hetzelfde en er was niet eens een boottocht bij (het enige dat mij vooraf interessant leek). Ik wacht tot Benno, Marcel en Dewa zich weer opgefrist hebben en samen gaan we eten in de stad. Daarna nog een drankje en relatief vroeg gaan we weer terug naar het hotel. Morgen gaan we dan toch naar Cairns.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag