Darwin sightseeing

Vandaag kunnen we weer wel uitslapen. We hebben een vrije dag hier in Darwin en Benno, Marcel, Dewa en ik verzamelen pas om 9 uur om de stad te gaan verkennen. 

We lopen eerst richting de kust in de hoop daar een leuk tentje te vinden waar we kunnen ontbijten. Dat bleek dus een misrekening want de Esplanade zoals een boulevard hier heet bleek een soort park langs de kust waar verder niets zit. Het is wel bloedheet in de zon en heel erg benauwd. We lopen uiteindelijk maar terug naar Mitchell Street en vinden daar wel een leuk tentje. Het is inmiddels wel half 11 voordat we eten dus de lunch slaan we wel over vandaag. We lopen daarna een stuk richting de jachthaven en komen ondertussen nog een leuk gezellig winkelcentrum tegen. Het is echter nog steeds erg benauwd en dus besluiten we terug te lopen naar de bioscoop waar we de film Noah gaan kijken. In die bioscoop is het weer heel erg koud en na 2,5 uur komen we er dan ook wel een beetje verkleumd uit. Buiten blijkt het dan ook flink afgekoeld want het regent. We lopen terug naar dat leuke winkelcentrum waar we eerder waren maar dat blijkt in de regen een stuk minder leuk.

We draaien om en lopen Mitchell Street weer in waar we bij de Monsoons bar gaan zitten waar we Jeroen ook treffen. Hier nemen we een paar drankjes en is er ook gratis internet. Het is inmiddels duidelijk dat een grote cycloon in het noordoosten van Australië aan land gaat komen op een paar honderd kilometer van Cairns waar wij morgen heen moeten vliegen. Spannend dus. Ook Nathalie en Ellen schuiven later nog even aan in de Monsoons bar (toepasselijke naam met die cycloon op komst). Om 6 uur gaan we terug naar het hotel om te douchen en daar krijgen we te horen dat onze vlucht 2 dagen uitgesteld wordt.  We blijven dus 2 dagen langer in Darwin en voor morgen is er ook nog een uitstapje geregeld naar een park in de buurt. We gaan eten bij Hanuman, blijkbaar een vrij beroemd Aziatisch restaurant hier met voornamelijk Indiase gerechten. De ober brengt ons per ongeluk een verkeerd gerecht en die hebben we dus extra. Dewa, die Hindoe is en dus geen rund eet, neemt ook wat van dat gerecht waarvan hij dus denkt dat het lamsvlees is. Achteraf blijkt het dus toch rundvlees te zijn en daar is Dewa duidelijk een beetje van uit zijn doen. We halen bij een Trampoline (keten van schepijs winkels) nog een lekker ijsje en nemen daarna nog een drankje voordat we relatief vroeg weer naar het hotel gaan.

Route van vandaag