Darwin – Cairns

We gaan nu dan eindelijk toch naar Cairns en daarvoor worden we om 07:30 opgehaald door een busje van dezelfde maatschappij waar het grootste deel van de groep gisteren mee op stap is geweest.

Het vliegveld is een kwartiertje rijden en daar komen we er achter dat het vliegtuig uren vertraging heeft. We zouden om 10:15 vertrekken, nu begint het boarden pas om 13:20. Dat betekent dus ons een beetje vervelen de komende uren. We krijgen wel een bon van 8 dollar om iets te eten of te drinken te kopen. En gelukkig is er ook gratis wifi om ons mee te vermaken. Als we een paar uur later in het vliegtuig zitten merk ik direct het verschil tussen een goede luchtvaartmaatschappij en deze prijsvechter onder de naam Jetstar, de beenruimte is ronduit belabberd. Gelukkig is het met 2,5 uur maar een kort ritje met vlucht JQ921. Eten of drinken is ook al niet gratis maar moet je gewoon kopen aan boord.

We landen kwart over vijf (inclusief een half uur tijdsverschil) in Cairns. Het is een continentale vlucht dus gelukkig geen gezeur met douane en paspoort controle. De koffers zijn er ook snel en dan nog even op zoek naar ons vervoer. Dat blijkt een al wat oudere, beetje traag klinkende man met een waardeloos ‘corny’ gevoel voor humor. Gelukkig is het maar een kort stukje naar het hotel. We zitten hier in het Reef Palms hotel een stukje buiten het centrum. Wel een leuk hotel met zeer ruime kamers met een eigen keuken, bankstel, etc. En er is ook gratis wifi! We brengen de spullen naar de kamer en komen dan snel terug om de excursies voor de komende dagen te boeken. Dat gebeurt in kleine groepjes dus het duurt even om dat allemaal te regelen. De excursie naar Cape Tribulation gaat definitief niet door, alles in die richting is dicht vanwege de stormschade en overstromingen. Ik boek samen met Benno, Marcel en Dewa de excursies en daarna worden we door Dave van het hotel naar de stad gebracht waar we eten in een foodcourt (tafeltjes in het midden, eettentjes langs de rand). We lopen daarna de 2 kilometer terug naar het hotel.

Route van vandaag