Terug naar huis

Het zit er al weer op en we gaan ons opmaken voor de (lange) terugreis. De bus zal vandaag om kwart voor 9 klaarstaan zodat we rustig eerst een ontbijtje kunnen nemen. Ook dat gaat vandaag een stuk gemoedelijker omdat het restaurant al om 7 uur open gaat in plaats van 8 uur en er dus geen rijen staan te wachten deze keer.

We zitten allemaal op tijd in de bus en ondanks een omleiding op de route naar Dover zijn we zo vroeg dat we na een beetje onderhandelen nog een boot eerder kunnen krijgen dan gepland. Hierdoor kunnen we in Belgie ook nog een korte plaspauze nemen in plaats van de dikke 3 uur in een stuk door te rijden. Op de boot gaan we nog een tijdje boven op het dek staan, maar het waait hier verschrikkelijk. Na een uurtje ben ik dat wel zat en ga weer naar binnen. De route door Belgie loopt voorspoedig, geen files en dus zijn we bijna een uur eerder dan gepland in Hazeldonk waar we een (met name voor de chauffeur) verplichte stop maken van drie kwartier, mooi tijd om even wat te eten.

In Hazeldonk staat nog een extra bus(je) op ons te wachten omdat via 2 verschillende routes mensen naar lokaties in Nederland gebracht worden. Ik zit samen met Gilles, Manon, Aziz en Herbert in de “westelijke” bus die via Breda, Rotterdam en Den Haag naar Amsterdam rijdt. Renske, Danielle en onze reisleidster Astrid met Jos zitten in de bus richting Arnhem. Het afscheid in Hazeldonk en ook onderweg gaat wel erg rommelig allemaal. Rond een uur of half 9 sta ik in Amsterdam bij station Sloterdijk waar ik na een 20 minuten wachten de (directe) trein pak naar Almere centrum. In de trein zie ik nog een grappig stel van een Engelstalige vrouw en een Nederlandstalige man, met een klein meisje dat ik een jaar of 2-3 schat en dat geheel moeiteloos van Engels naar Nederlands overschakelt afhankelijk van of ze tegen haar vader of haar moeder spreekt. Rond 10 over half 10 ben ik weer thuis.

Route van vandaag