Erhai meer

we hebben vandaag geen vast programma dus voldoende tijd om Dali een beetje te ontdekken. Ik sta pas rond een uur of half 8 op en kwart over 8 loop ik naar het ontbijt. Daar zitten Ingrid en Caroline al. De rest druppelt ook langzaam binnen. Ze hebben hier heerlijke pannekoek met banaan en chocolade saus, dus die bestel ik ook maar.

Na het eten gaan Ingrid en Xiao Ying weer shoppen, Marion en Madelein gaan samen op stap en ik wacht nog een tijdje op Erik, die wilde naar het Erhai meer en dat leek mij ook wel leuk, maar hij ging na het ontbijt nog douchen. Ik maak ondertussen nog een paar foto’s van het hotel. Na een half uurtje wachten, eerst aan de achterkant en later aan de voorkant van het hotel (er zijn meerdere ingangen) had ik Erik nog niet gezien. Toen kwamen Madelein en Marion echter langslopen, die gingen ook richting Erhai meer, dus ben ik maar met hun meegelopen.

De wandeling was best pittig, we dachten namelijk dat het dorp door zou lopen tot aan het water. Maar dat was duidelijk niet zo, na een minuutje of 15 lopen kwamen we bij een drukke weg met daarachter rijstvelden. In de verte zagen we wel weer bebouwing, dus zijn we die richting doorgelopen. Uiteindelijk bleek het meer dus 6 kilometer verderop te liggen en dat was best een fikse wandeling over een slechte weg met veel uitstekende stenen. Er was ook niet iets van een boulevard ofzo, het was gewoon riet dat achter de huizen groeide. We vonden uiteindelijk wel een steiger met een soort minihotel waar we wat gedronken hebben. Toen zijn we nog verder doorgelopen naar de plek waar de rondvaartboten aanmeren. Hier waren tenminste ook weer wat winkeltjes etc te vinden.

Het was inmiddels alweer 12:30u dus we begonnen wat trek te krijgen. We liepen weer in de richting van Dali totdat Marion en busje aanhield wat blijkbaar inderdaad een soort van taxi was. Voor omgerekend iets meer dan een euro per persoon bracht hij ons weer tot aan de stadsmuur van de oude stad. In het dorp hebben we bij een bakker wat lekker hapjes en wat te drinken gehaald en daarna zijn de dames teruggegaan naar het hotel. Ik ben meegelopen om wat spullen in mijn kamer te leggen en ben daarna op zoek gegaan naar wat leuke souvenirs. Dat viel echter flink tegen, voldoende winkeltjes, maar eigenlijk bijna nergens iets te vinden wat ik leuk vond. Na nog een uurtje lopen was ik het wel zat en mijn voeten begonnen pijn te doen dus ben ik ook maar teruggegaan naar het hotel.

In het hotel heb ik nog even mijn blog bijgewerkt, foto’s aan het uploaden gezet en vervolgens ben ik in de tuin wat gaan lezen. Er stond best wel een fris briesje dus heel lang heb ik het daar niet uitgehouden. Rond een uur of 5 ben ik terug gegaan naar mijn kamer, ben eens gaan douchen en de koffer opruimen, inmiddels was mijn was ook teruggekomen dus die kon ook weer mooi opgevouwen de koffer in. Om 7 uur hadden we afgesproken om gezamelijk wat te gaan eten. Ingrid ging niet mee, die had vanmiddag als hoofdpijn en voelde zich niet helemaal top. We zijn wat gaan drinken in het restaurant waar de ene helft van de groep gisteren had gegeten en zijn wat gaan eten bij het restaurant van de yak steaks. Ik nam deze keer een Pizza Mexican Spicy Chicken en die was inderdaad pittig en ook heel erg lekker.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag