Victoriameer

De eerste uren van de nacht moest ik regelmatig naar de wc. Dat is dus niet handig want door de lekkende douche was die ruimte zeiknat en moest ik dus mijn schoenen aan om naar het toilet te gaan. Ik kon ook al niet doorspoelen dus moest ik de emmer telkens uit de douche vullen.

We hebben vandaag geen verplicht programma, er stond wel een optionele fietstocht op het programma waar ik me voor had ingeschreven. Ik heb echter maar doorgegeven dat ik niet mee ging want hoewel de immodium de boel gestopt had wilde ik toch het risico maar niet nemen. Het wordt dus een lekker relaxdag. Omdat die andere 2 trucks vertrokken zijn, zijn er nu weer 3 kamers beschikbaar. De 2 dames die ook in het naastgelegen hotel zaten gaan een kamer delen en Rob en ik nemen beide een eigen kamer. Deze kamers zijn echt veel beter dan in het naastgelegen “hotel”.

Er waren er 6 mee met de fietstocht, 4 anderen gingen lopend naar het stadje en ik ben met de rest de strandbedjes gaan opzoeken. Het was prima weer en na een uurtje in de zon ben ik de schaduw gaan opzoeken door mijn strandbedje onder de bomen te slepen. Al snel kwamen ook de wandelaars op het strand liggen en rond de lunch kwamen ook de fietsers terug. Na wat relaxen ben ik rond 4 uur met een deel van de groep naar een nabijgelegen weeshuis/schooltje gegaan waar de fietsers eerder ook al langsgeweest waren. Dit schooltje geeft les aan kinderen van 3 tot 7 jaar die anders niet naar school kunnen omdat niemand voor ze kan betalen (veelal wezen).

We gaan na een klein stukje lopen allemaal achterop een motortaxi wat op zich al een leuke ervaring is. De mannen rijden wel heel erg rustig (25-30 km p/u). Bij het schooltje zitten inmiddels 30-40 kinderen (veel meer dan vanmorgen blijkbaar). We hadden wat geld ingezameld en Margriet had ook potloden, pennen, schriftjes, knikkers en wat andere dingetjes meegenomen. De kinderen zingen wat liedjes voor ons en doen nog wat lessen voor in lezen en alfabet. We gaan ook weer met de motortaxi terug. Gelukkig hebben we vanavond geen vis en mijn maag houdt zich nog steeds rustig. Ik drink na het eten maar een cola zonder iets erin en ik ga voor het slapen nog maar een keer douchen.

 

Foto’s van deze dag