Home » Kenia & Tanzania » Serengeti game-drives
Oct
18

We hebben vannacht diverse keren hyena’s gehoord in de buurt van het kamp en soms zelfs heel dichtbij. Ook andere geluiden en geschuifel hebben we gehoord en ‘s-morgens zagen we dat er onder andere een nieuwe “vlaai” bijgekomen was dus er moeten ook buffels rondgelopen hebben vlakbij de tenten. Ondanks dat alles heb ik toch redelijk geslapen. Ik had nog wel een tijdje wakker gelegen van de herrie die de andere groepen produceerde voordat die gingen slapen.

Om 7 uur beginnen we al met de eerste game-drive, dus we moesten weer vroeg uit de veren. Bij deze game-drive zien we eerst een groepje van 5 jakhalzen en ook weer giraffe’s, impala’s en een groep mongoose. Op sommige termietenheuvels zien we klipdassen die het termieten nest “gekraakt” hebben. Deze klipdassen, relatief kleine dieren, zijn overigens blijkbaar het dier dat qua skelet het dichst bij de olifant staat. Niet te geloven gezien het verschil in omvang. Verder zien we nog nijlpaarden, maraboes, nijlganzen, een krokodil, een visarend en een groep olifanten van minstens 20 stuks die een omgeduwde boom helemaal aan het strippen waren.

We rijden langs een “worstenboom” waar inderdaad vruchten aan hangen die doen denken aan grote witte worsten. Volgens onze reisleidster zijn die giftig maar Dook beweert dat hij die dingen vorig jaar geproefd heeft toen hij ook op safari was. Moeten we nog maar eens uitzoeken hoe dat zit. We komen nog een groep olifanten tegen met veel jongen, deze komt over de weg heel lopen tussen de 5-6 jeeps die inmiddels voor ons op de weg staan. We zien ook noh gieren, hartebeesten, een arend en fluweelaapjes die heel brutaal dicht bij de auto komen. Het landschap is overal hetzelfde, droog, hier en daar een boom en veel acaciastruiken met flinke stekels (zo groot als tandenstokers) waarvan de takken af en toe gevaarlijk de bus in komen.

Na de game-drive gaan we terug naar het kamp voor de lunch en om wat te relaxen. Om half 4 hebben we nog een 2e game-drive. We nemen de vers gebrande pinda’s en popcorn mee voor onderweg. Het is inmiddels weer bewolkt geworden na een stralend begin van de dag en het wordt ook benauwd. We zien alweer wrattenzwijnen en impala’s op weg naar het bezoekerscentrum waar we wat gaan drinken. Daar lopen overiges ook heel veel mongoose en klipdassen rond die zoveel gewend zijn aan mensen dat ze bijna over je voeten lopen. We vervolgen de game-drive en zien het luipaard weer in dezelfde boom zitten. Nu zien we ook dat deze ook zwanger is (net als het jachtluipaard dat we in Nakuru zagen). We zien ook nog een keer een nijlpaard op land lopen, tot nu toe hadden we ze alleen in het water gezien. Tijdens het rijden wordt het bloesje van Gonnie nog “gejat” door een boom, ze hield het iets te dicht bij het raam toen er een acaciastruik “langskwam”. In het laatste stukje zien we ook weer veel zebra’s, olifanten en giraffen voordat we moe weer bij de campsite aankomen voor het diner. Ook vanavond maken we het weer niet laat en om half 11 duik ik mijn tent in.

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.