Samburu game-drives

Ik heb prima geslapen en hoefde gelukkig voor de ochtend niet te plassen. Ik heb zelf vannacht eigenlijk weinig gehoord maar blijkbaar was dat bij reisgenoten wel anders. Sommige zijn zelfs bang geweest en hebben zelfs maar een lichtje in de tent aangelaten (lijkt mij dat je daar alleen maar dingen mee aantrekt).

We zijn vandaag om 6 uur opgestaan voor de eerste game-drive van de dag. Tijd voor ontbijt is er niet echt, wie wil kan nog wel een bak koffie of thee maken en snel een boterham smeren. Ook douchen moet nog maar even wachten. Om half 7 vertrekken we in onze truck. We doen blijkbaar bijna alle game-drives in de truck en niet in jeeps (had ik persoonlijk leuker gevonden). Voordeel van de truck is wel dat je heel hoog zit en daardoor dingen sneller ziet. In het begin van de rit zien we alweer wat dikdiks en langnek antilopen. Ook een haas, een gier en wat andere vogels worden gespot. Het enthousiasme neemt pas echt toe als er ook een kudde olifanten gespot wordt. Deze kudde van 7 grote en 1 heel kleintje komt redelijk dicht langs. Allen jammer dat de nog laagstaande zon niet meewerkt waardoor foto’s maken een uitdaging wordt.

Even later zien we ook nog wrattenzwijnen met jong en gazelles. We mogen ook nog even de benen strekken wat hier in Kenia eigenlijk meestal niet mag, dus onze reisleidster was wel wat verrast. We staan per slot van rekening midden in de bush waar ook bijvoorbeeld leeuwen voorkomen. Na een kwartiertje gaan we verder met de bus en zien we giraffe’s, deze zitten echter best nog wel op wat afstand. Verder zien we nog meer antilopen en gazelle’s. We missen eigenlijk de zebra’s nog. Even later worden nog meer giraffe’s gespot en deze keer komen ze tot op enkele meters van de bus. dus kunnen er mooie foto’s gemaakt worden. Als we al weer terug willen gaan zien we een groepje busjes bij elkaar. Onze chauffeur rijdt daar naar toe en er blijkt daar een jachtluipaard onder een boompje te liggen. Heel bijzonder om die beesten te spotten en tot onze verassing blijkt deze hoogzwanger te zijn. Tijdens het laatste stukje naar de campsite komen nog eens een hele kudde giraffe’s tegen. Na de brunch (hoewel, met bijna 12 uur is het eigenlijk gewoon lunch) gaan de meeste uit de groep zwemmen bij de lodge 10 minuten verderop. Ik blijf in het kamp zodat ik eindelijk eens tijd heb om de stukjes voor mijn blog te schrijven. Zwemmen is aan mij toch niet besteed.

Ongeveer half 4 kwamen de zwemmers terug omdat om 4 uur de tweede gamedrive op het programma stond. Hierbij zagen we weer giraffe’s, een kudde van 30 of meer olifanten, een uil, een waterbok, een maraboe en een krokodil. Na deze gamedrive gingen we wat drinken in de lodge waar de zwemmers ook waren geweest. Hier worden in de avond namelijk krokodillen gevoerd. Er waren er 2 waarvan een flink grote was, we schatten ruim 3 meter. Na deze “show” gaan we terug naar ons tentenkamp waar we weer van onze kok lekker eten krijgen bij het kampvuur. We hoeven niet af te wassen, dat doen de ingehuurde apen-verjagers. We nemen nog een drankje en rond 10 uur gaat iedereen naar bed. Terwijl ik net in bed lig hoor ik het lage gebrom van olifanten… heel dichtbij.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag