Richting Thomson Falls

De bedoeling was dat we vanmorgen om half 7 zouden beginnen met het opruimen van de tenten. Je moest dus voor die tijd je eigen spullen opruimen, tanden poetsen, eventueel douchen of opfrissen, etc. Maar we waren allemaal veel sneller. Om kwart voor 6 begonnen we al met opruimen waardoor we deze dag direct al wat voor op schema lagen.

In de nacht heb ik ook nog een paar keer groepen bavianen vlakbij horen schreeuwen en reisgenoten hebben ook nog plonzen gehoord (we zitten op enkele meters van de rivier) die waarschijnlijk van krokodillen geweest moeten zijn. De apen verjagers bevestigden ook dat er gisteravond inderdaad een groep olifanten vlak langs het kamp is gekomen. We hebben een lekker ontbijtje (voor de eerste keer met eieren) en helpen even met het afwassen om het tempo erin te houden. Inmiddels komt de groep bavianen al kijken of er wat te halen is als wij vertrekken.

We rijden weer door het park terug en komen zowaar weer een jachtluipaard tegen, nu nog dichterbij het pad. Toch heel bijzonder. Het is echt een andere want deze heeft niet zo’n dikke buik. Verder zien we nog wat andere dieren en zowaar ook de eerste zebra (nog wel veraf). De zebra’s in dit park zijn van de soort die dunnere strepen hebben dan de meest bekende zebra. We rijden het park uit en hebben een lange dag voor de boeg. De verwachting is dat we tussen 4 en 5 aankomen bij het hotel waar we vannacht verblijven. We rijden een eind terug richting Nairobi en we stoppen rond kwart voor 12 bij het dorpje waar we eerst al eens boodschappen gedaan hebben. We zouden eigenlijk gaan lunchen bij de campsite waar we 2 dagen geleden verbleven maar we besluiten nu om toch hier maar een broodje te halen bij de snackbar of in de supermarkt. Dat komt op 2 vlakken goed uit want ten eerste had Cyrus (onze kok) onvoldoende spullen en zou toch eerst hebben moeten shoppen. Ten tweede begint het even later werkelijk met bakken uit de hemel te vallen. Lunchen op de campsite had dus geen feest geweest omdat daar geen overkapping of iets dergelijks is waar we makkelijk met z’n allen hadden kunnen zitten.

Na de lunch rijden we door en langzaam wordt het weer droog. Onderweg komen we nog een landrover tegen die half van de weg gegleden is. De touristen die er in gezeten hebben staan er geschrokken naast te kijken. Inmiddels zijn er ook al wat locals gearriveerd met een tractor om de auto weer op de weg te slepen. De weg is op sommige stukken ook wel erg slecht met flinke gaten en soms hele stukken asfalt die verdwenen zijn. We komen kwart over 4 bij de Thomson Falls lodge aan waar we een welkomsdrankje krijgen en even later naar de kamers worden gebracht. Dit is toch heel wat beter dan een tentje, alleen mijn badkamer is al 2 keer zo groot als mijn tent. Ik heb direct alle elektronica aan de laders gehangen en ben de douche ingestapt. Een warme douche, daar was ik wel even aan toe.

Om half 7 verzamelden we in de bar voor een drankje voor het eten. Daarna hadden we een lekker buffet aan een normale tafel waar je tenminste ook kon zien wat je aan het eten was. Echter hadden velen met mij het idee dat het eten van onze kok eigenlijk lekkerder was. Na het eten dronken we nog een glaasje en was het erg gezellig. Tegen half 11 kregen we toch echter het gevoel dat we de bar uitgekeken werden dus taaide ik samen met de andere 4 “laatste der Mohikanen” iets voor 11 uur ook af. Morgen mogen we uitslapen, we vertrekken pas om 9 uur.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag