Nakuru game-drive en dan naar Kerio Valley

Het slapen ging vannacht weer met veel onderbrekingen. Eerst door de dansmuziek die tot een uur of 2 te horen was, waarschijnlijk vanuit een of andere disco uit de stad. Het draagt hier blijkbaar redelijk ver en de stad is maar een paar kilometer weg. Ook word ik een paar keer wakker van brullende leeuwen die ook nog eens steeds dichterbij komen!

We overleven de nacht en om half 6 staan we op om te douchen, de tenten op te ruimen en een ontbijtje te nemen. Voordat we vertrekken doen we nog een game-drive langs Lake Nakuru. Natasja voelt zich gelukkig beter en gaat nu wel mee. Onderweg zien we weer de duizenden vogels en vervolgens een eindeloos lijkende kudde waterbuffels die zich in een lange rij vanuit de bosjes langs het meer begeven. We tellen er zo snel minimaal 200. We rijden een stukje door naar een prachtig uitzichtpunt maar ook hier staat helaas de zon net aan de verkeerde kant. We zien hier nog wat klipdassen en salamanders. We rijden wat meer het binnenland in en zien daar nog giraffen, “elands” (niet elanden natuurlijk) en een flinke kudde zebra’s met ook waterbuffels en antilopen er tussendoor. Even later komen we bij een landingsbaan die hier blijkbaar ligt voor luxe lodges. Vreemd gezicht om hier de zebra’s op te zien lopen. Inmiddels is het wel al laat en we zijn een flink eind weg van het kamp. We gaan dus snel terug.

We zouden eigenlijk rond half 11 vertrekken en later nog een lunchstop hebben. Maar omdat het al zo laat is besluiten we hier snel wat eten klaar te maken en in de bus op te eten. In de praktijk hadden veel mensen dat eten al op voordat ze in de bus zaten, maar zo rond 12 uur vertrokken we dus we hadden wel weer wat tijd gewonnen. Als we het kamp uitrijden zien we nog een schildpad en zien we ook een kamp met heel veel schoolkinderen, uiteraard net buiten het park.

Het is een lange rit van 6 uur naar de Kerio Valley waar we ook nog 2 nachten gaan kamperen. We maken alleen een snelle tussenstop om even de benen te strekken en de blaas te legen in de bosjes. Het begint al te schemeren als we bij de Lelin Overland Camp Site aankomen. Dit is een camp-site die gerund wordt door een familie. De faciliteiten zijn hier prima en het is allemaal erg gemoedelijk. Er is zelfs een bar en we kunnen binnen met voldoende licht eten. Er zijn hier ook 4 huisjes beschikbaar en 4 mensen uit mijn groep maken hier gebruik van, met name de mensen met wat gezondheidsprobleempjes de laatste dagen (Natasja, Rob, Lizette en Hennie). Ook hier zitten een berg schoolkinderen die flink wat herrie maken. Gelukkig is het stil als we om 10 uur naar bed gaan.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag