Home » Kenia & Tanzania » Fietsen op de steppe
Oct
21

We rijden vandaag door naar Arusha met onderweg nog een stop voor het fietsen of de wandeling. Na het douchen loop ik mijn kamer in en stoot mijn kleine teen van mijn linkervoet hard tegen de kunststof rand van mijn tas. Het is behoorlijk pijnlijk maar ik zie er verder niets aan. De pijn trekt ook wel iets weg maar als ik even later mijn schoenen aantrek valt dat niet mee.

We stoppen onderweg nog een keer om een foto te maken van een hele oude baobab boom. Er staan er hier veel meer die ik eigenlijk mooier vind, maar deze is wel heel erg dik. Na een uurtje of wat rijden stoppen we in Mto Wa Mbu waar we onze fietstocht gaan maken op 2 mensen na die de wandeling doen. Ik zie het somber in en in de bus doe ik mijn schoenen een keer uit. Mijn teen is inmiddels helemaal paars en dik geworden. Ik ga het toch proberen en het gaat redelijk omdat ik met fietsen veel minder druk op mijn kleine teen zet dan met lopen.

We fietsen eerst een stukje het dorp uit en door een Acacia bos (uitkijken voor de enorme stekels!) om vervolgens een grote vlakte op te fietsen met uitzicht op Lake Manyara. Dit is het stuk waar Sawadee op de Nederlandse tv reclame mee maakt. Hier lopen groepen gazelle en gnoes, blijkbaar komen hier ook wel eens giraffe’s en buffels langs maar die zien we niet. We rijden een stuk door naar het Lake Manyara maar we kunnen niet te dicht in de buurt komen omdat het wat modderig wordt. De grond ziet er kurkdroog uit maar vlak eronder is het drassig. We stukken en lopen nog een stukje door (ik fiets omdat ik niet kan lopen). Op een kilometer van het water, waar we al een roze waas van de flamingo’s zien, stoppen we omdat het echt te nat wordt. Een paar fanatiekelingen mogen nog een stuk verder lopen, ik ga met de rest terug naar de fietsen.

Als de groep weer compleet is fietsen we terug naar het dorp. De volgende geplande stop is een bananenplantage waar ook veel houtsnijwerk gemaakt wordt. Een paar mensen trekken het echter niet meer en gaan in het dorpje direct al richting de plek waar we gaan lunchen. Ik rij met de rest door en de bananenplantage blijkt een kleine 100 meter verder te liggen (dan had de rest ook wel mee kunnen gaan). Hier wordt ons eerst wat verteld over het houtsnijwerk, en mogen we shoppen uiteraard. Daarna verteld onze gids nog wat over de bananen. We rijden terug naar de weg en door naar de lunchplek waar heerlijk traditioneel voor ons gekookt is er er een stuk of 10-15 potten met verschillende soorten eten klaarstaan.

Na het eten begint het te regenen en we schuilen snel in een lokale “bar”, dit is gewoon een hut met een overkapt stukje grond buiten waar we ook een slokje bananenbier proberen. Het smaakt inderdaad naar bier dus niet mijn smaak. Ze vertellen ook hoe het bier gemaakt wordt, door het te koken en laten gisten. Je kan het niet bewaren omdat het niet stopt met gisten. Hierna hebben we nog een busrit van een paar uur en rijden in Arusha richting onze lodge. De buurt waar we doorheen rijden ziet er heel armoedig uit, maar als we eenmaal bij de L’Oasis Lodge aankomen blijkt het er heel leuk uit te zien met huisjes die er van buiten authentiek uitzien, maar van binnen heel netjes zijn. Helemaal niet verkeerd, de beste verblijfplaats die we deze reis tot nu toe meegemaakt hebben.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag

Comments are closed.