Eerste dag kamperen

Iets voor half 7 stapte ik uit mijn bed na een redelijke nacht met een paar onderbrekingen. De warmte was best meegevallen maar ik had gisteren dan ook wel het raam opengezet. Om 7 uur ben ik gaan ontbijten en ik was bij de eersten, het vertrek vanuit Nairobi richting Mount Kenya stond gepland voor 8 uur.

We vertrokken redelijk op tijd en naar verwachting zouden we vandaag ongeveer 5 uur onderweg zijn. Halverwege hielden we nog een koffiestop, en de koffie met melk bestaat hier uit melk met een schep Nescafe. Niet echt top, maar ik heb wel eens slechter gehad. De temperatuur loopt inmiddels lekker richting 27 graden (het is nog ochtend) en het is nogal benauwd. We hebben nog een 2e stop waar wat inkopen gedaan wordt (en ook wat snacks worden ingeslagen). Het liep hier echter wel wat uit waardoor we pas rond 3 uur in de middag aankomen bij de campsite bij Mount Kenia waar de kok de lunch voor ons klaarmaakt. Na het eten moeten we ook nog even helpen met afwassen en “wapperen” want een theedoek of iets dergelijks hebben ze niet. Dat is op zo’n vakantie namelijk niet praktisch of hygiënisch.

Dit is gelijk al de eerste keer dat we onze tenten moeten gaan opzetten. Het zijn een soort koepel tenten van 2 x 2 meter met het frame aan de buitenkant. In plaats van dat iedereen zelf gaat zitten klooien doen we dit in groepjes van 2 of 3 mensen en het gaat redelijk soepel. Ook het uit de truck halen van alle tassen gaat in teamwork.

Na het eten en het opzetten van de tenten doen we een “nature walk” in de omgeving waarbij we wat informatie krijgen over de planten, bomen en dieren. Er zitten hier onder andere Bavianen en zwart-witte Columbus apen. Ook zien we een klipdas. Halverwege de wandeling begon het te regenen en daar hadden we niet echt rekening mee gehouden. Slechts 1 of 2 van ons had dus een poncho bij de hand en de rest (inclusief ikzelf) werden zeiknat. We maakte ons ook zorgen over de tent want iedereen had “de luiken” van de tent open gezet (dan zit er alleen nog een soort klamboe gaas voor) maar gelukkig hadden de 2 mensen die niet mee gingen met de wandeling ook onze tenten dicht gedaan.

Om 8 uur had de kok ons diner klaar, broccoli met aardappelpuree en kip met een lekker soepje vooraf. Allemaal goed te eten . Na het eten weer het afwasritueel en het wapperen. Daarna hebben we nog gedronken en was er hilariteit omdat iemand meldde dat er “een spin” in haar tent zat. Bij nadere bestudering bleek dit echter een graspol te zijn. Rond een uur of 9 lag iedereen wel in zijn tent. Hier mogen we nog ‘s-nachts de tent uit, bij de volgende kampeerplaatsen mag dat absoluut niet omdat we daar echt in de natuur zitten en er dus wilde dieren buiten kunnen rondlopen (met name Hyena’s schijnen nog wel eens in de buurt te komen). Ook werden we alvast gewaarschuwd dat bij het volgende kamp de rits van de tent altijd direct weer dicht moet omdat daar schorpioenen zitten. De nacht was best koud (14 graden) en het matje was ook niet echt een succes. Volgende kamp ga in mijn luchtbed opblazen.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag