Whistler

De korte broek kan vandaag de koffer weer in. Waar het gisteren nog strak blauw met een heerlijke temperatuur was, is het nu weer grijs met regen. En dat is jammer van vandaag hebben we de zip-trek (in een tuigje langs een kabel glijden). En dat is met regen toch een stuk minder.

De mensen die mee gaan verzamelden om 9 uur in de lobby. We zijn met 9 van de 22 die deze excursie mee doen. Naast deze 9 doet Ruben ook de zip-trek, maar de korte. Daarom gaat hij pas om half 1 in de middag. Nadat we in het tuigje zijn gehesen is er nog een ritje met de bus naar boven. De start van de tour is vlak naast de olympische bobslee baan waar hier tijdens de Olympische Winterspelen van 2010 nog een deelnemer uit Georgië verongelukte omdat hij uit de bobslee werd geslingerd en tegen de betonnen palen aankwam. Toen we langs de baan reden zagen we daar nog een zwarte beer zitten.

Wij gaan aan de andere kant de bossen in voor onze zip-trek. In totaal hebben we 5 stukken waar we langs de kabel naar beneden glijden. Bij de eerste baan ga ik als eerste weg, ik heb dit in Costa Rica ook al eens gedaan dus ik was niet zo heel nerveus als sommige anderen. Met name Bianca was erg nerveus, maar nadat ze de eerste run gedaan had was ze heel erg enthousiast en ze vond het reuze leuk. En dat is het ook :). Ik heb tijdens deze tour de GPS mee laten lopen en op de 4e (de langste met ongeveer 700 meter) run haalde ik een snelheid van 75 km per uur. De 5e run was speciaal voor het maken van capriolen zoals het ondersteboven hangen of helemaal breeduit zonder vasthouden. Aan het ondersteboven hangen heb ik me maar niet gewaagd, maar de helft van onze groep wel.

Ik heb nog wat stukjes gefilmd met mijn Muvi mini-camera die ik op mijn helm had bevestigd. Die filmpjes moet ik echter eerst nog even bewerken (begin- en eindstukken er afknippen), dus die volgen later. Veel foto’s heb ik zelf niet gemaakt want ik had alleen mijn waterdichte camera bij me en die werkt niet echt best. Ik hoop op meer en betere foto’s van mijn reisgenoten, maar die volgen dus ook later. De totale tour duurde ongeveer een uur of 3 dus om half 1 waren we weer beneden in het dorp.

Eigenlijk zouden we vandaag ook nog de peak-to-peak kabelbaan gaan doen die tussen de bergen Whistler en Blackcomb. Deze kabelbaan heeft een lengte van 3 kilometer en ligt 436 meter boven de grond. Maar door het slechte weer ligt het hele traject in de wolken en heeft het geen zin om nu te gaan. Wel jammer weer. In plaats daarvan ben ik met Dave, Gideon, David, Adriaan en Sander een stuk gaan wandelen rondom Lake Lost over de “Nature Trails” (gewoon bospaden dus in plaats van alle afalt paden die ook in dit park liggen). In totaal schat ik het op zo’n 6-8 kilometer, maar wel op en af over slechte paden dus het viel niet mee. En dan ook nog in de constante regen.

We waren om ongeveer half 5 terug in Whistler waar we een aantal anderen weer tegenkwamen. Na een bak koffie op het terras (overdekt met verwarming) zijn sommige de hot-tub ingedoken of nog wat gaan shoppen, ik ben even aan mijn blog gaan werken. Na het eten ben ik met Dave, Sander, David en Gideon nog 1 drankje gaan halen in de Irish Pub, de rest van ons sub-groepje was de Starbucks ingedoken. Maar iedereen was vandaag behoorlijk vermoeid en morgen gaat de wake-up call om 06:15 dus de meeste zullen rond 10-11 uur wel in bed liggen, net als ik.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag