Vancouver Whale Watching

In een klein gezelschap ga ik vandaag nogmaals een whale watching tour doen. Je bent hier nu toch en zo vaak maak je dit niet mee. Dan moet je je kansen pakken natuurlijk. De weersvoorspellingen waren vooraf niet best, maar achteraf viel dat heel erg mee. En de boot is overdekt dus dat helpt ook.

Om kwart over 9 moesten we verzamelen voor het hotel, ik ga vandaag met Bianca, Chantal, Monique, Sander, Gideon, Anja en Bep. Het busje was wat later dan verwacht, maar zo rond half 10 waren we toch op weg. We moeten eerst een uurtje rijden naar Richmond ten zuiden van Vancouver waar we op de boot stappen. Blijkbaar zitten de Orka’s die we vandaag gaan zien ergens ten zuid-oosten van Victoria dus we varen weer een heel stuk terug van de afstand die we gisteren afgelegd hebben. Vlak bij de haven stoppen we eerst nog even om foto’s te maken van de zee-arend die daar een nest heeft.

Een kleine 2 uur in de met een dreunende motor en we komen aan bij een plek waar ook al veel andere boten ronddobberen. Er blijken hier nu zo’n 20 Orka’s te zwemmen. Dit zijn van het type dat hier het hele jaar blijft en dus voornamelijk vis eet. Een stuk voorspelbaarder dan degene die we eergisteren zagen want die veranderden telkens van richting als ze onderdoken. Het miezert nog een beetje als we het dek opstappen (tijdens de tocht zaten we lekker binnen). Deze boot heeft een heel klein bovendek en redelijk achterdek.

Gelijk al komen de Orka’s heel dicht bij en het nadeel daarvan is dat je telkens te laat bent met het fototoestel. Ik heb een paar aardige foto’s maar we zagen ze echt prachtig in groepen vlakbij bovenkomen. Inmiddels werd het droog en bleven we de groepen een beetje op afstand volgen, nu dus weer een flink eind weg. In tegenstelling tot de tocht eergisteren zagen we ze nu wel af en toe uit het water springen. Daar een foto van maken lukte helaas niet, dan moet je veel geluk hebben. Ik heb wel veel foto’s gemaakt, maar eens zien wat daar van overblijft.

Na een uurtje beginnen we weer aan de terug vaart van 2 uur. Nog steeds is het nagenoeg droog met af en toe een druppeltje. Ook op de terugweg stoppen we weer even bij de zee-arend en Monique heeft daar hele mooie foto’s van, ook van het jong. Na de boottocht worden we ook weer met een busje terug naar het hotel gebracht waar we rond 17:00 aankomen. Blijkbaar hadden ze hier in Vancouver grote delen van de dag stromende regen gehad dus we waren heel blij dat wij voor de whale-watching tour gekozen hadden.

Om 19:00u verzamelden we voor het diner met ons standaard groepje van 12. We hebben wat rondgewandeld maar nergens was plaats. Uiteindelijk vonden we nog een plekje in de Glowbal Grill. We zaten hier wel op bankjes met kleine tafeltjes maar het moest maar. Het eten bleek echter vreselijk goed, ik had een steak waar het mes vanzelf doorheen zakte. Het beste eten wat hele vakantie gezien had. Maar de prijs was er ook wel naar, 60 dollar voor een steak, een beetje patat en een cola. Maar zelfs met deze prijzen absoluut een aanrader als je van goede steak houdt. We hebben de avond afgesloten in de Shark Club die onder ons hotel zit, erg gezellig.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag