Vancouver Aquarium en Lookout Tower

We hebben vandaag nog een hele dag voor sight-seeing in Vancouver en Monique en ik gaan naar het Aquarium. Hennie is daar eergisteren al heen geweest (toen wij de whale-watching tour deden) en Nicole gaat weer alleen de hort op. We spreken nog wel met Hennie af dat we rond 14:30-15:00 gezamenlijk naar de Lookout Tower gaan.

Monique en ik hadden om half 10 afgesproken en we zijn lopend naar het Stanley Park gegaan. Een fikse wandeling van ruim een uur en onderweg zijn we nog gestopt voor koffie en een broodje. Het weer was vandaag heerlijk, bijna strak blauwe lucht en een warm zonnetje. En wij liepen daar met wel een paraplu en jas bij ons, maar geen zonnebril of zonnebrand. De voorspellingen waren namelijk heel anders. Rond kwart voor 11 kwamen we bij het Vancouver Aquarium aan. Hie hebben we een paar uur rondgelopen, voornamelijk heerlijk buiten in de zon, en hebben we onder andere de Beluga show en de Dolfijnen show bekeken.

Na nog een rondje door het park zijn we teruggegaan naar het centrum. We waren inmiddels al wat aan de late kant dus hebben we terug de bus genomen. Het lopen waren we eigenlijk ook wel een beetje zat. Tegen 15:00 kwamen we bij de Lookout Tower aan en hebben we Hennie een SMS gestuurd. Monique en ik hadden nog niets gegeten sinds vanmorgen vroeg dus zijn we weer ergens naar binnen gedoken voor een hapje en een drankje. Daarna zijn we de Lookout Tower ingegaan waar Hennie inmiddels ook al naar boven was. Vervolgens zijn we teruggegaan naar het hotel en hebben we daar nog wat koffie/thee gedronken voordat we allemaal de koffer maar eens zijn gaan inruimen. Het begon inmiddels ook flink bewolkt te worden.

Om 18:30 verzamelden we voor het diner. Nicole had Hennie al gebeld om te zeggen dat ze niet mee ging want ze had hoofdpijn en voelde zich niet lekker. Wij zijn met z’n drieën wat gaan eten in restaurant Earls. Daarna zijn we naar het hotel gegaan want we hadden geen van allen nog zin om verder te lopen of ergens wat te gaan drinken.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag