Van Whistler naar Victoria

Vandaag reden we de Canadian Rocky Mountains min of meer weer uit naar de kust en staken we over naar Vancouver Island waar we verblijven in Victoria. We vertrokken rond half 8 en hadden direct al een klein beetje oponthoud omdat zowel David als Kitty iets in hun kamer hadden laten liggen. Gelukkig waren ze daar nog snel achter.

We reden vandaag een heel groot deel over de See to Sky Highway, dit is een snelweg die een paar jaar geleden speciaal voor de Olympische Spelen flink verbreed is. Na een uurtje rijden stoppen we bij de Shannon Falls voor een foto-stop en even later stoppen we ook nog bij een viewpoint over een baai. Dit is inmiddels al zeewater waar we naar kijken.

We rijden verder naar de Horseshoe Bay waar we met de bus de ferry-boot naar Vancouver Island op gaan. De boot vertrekt om 10:40. Eenmaal op de boot mogen we de bus uit en zijn we eerst een bak koffie gaan halen (eindelijk een behoorlijke bak, ze schenken hier Starbucks koffie). Daarna zijn de meeste boven op het dek wat gaan uitwaaien. De tocht duurt tussen de 1 en komt aan bij het plaatsje Nanaimo. Iedereen moet de bus weer in en we rijden door naar Chemainus. Dit is een stadje waar hele mooie muurschilderingen zijn aangebracht. Hier nemen we gelijk ook de lunch voor onze rekening.

De volgende stop was het plaatsje Duncan waar heel veel totempalen staan. We stoppen hier voor wat foto’s en rijden daarna door naar Victoria. Victoria is een hele leuke stad en we verblijven hier in het Best Western Carlton Plaza hotel. Wederom een prima hotel en ook hier weer gratis Wifi net als in alle hotels waar we tot nu toe gebleven zijn. We nemen een half uurtje om even de spullen op de kamer te leggen en gaan dan in groepjes wandelen naar de haven en de boulevard. Hier ging gelijk al iets mis waardoor Gideon achter bleef in het hotel en ons groepje (Dave, David, Ruben, Sander, Hennie en ik) al weg was. We hebben in de inmiddels doorgebroken zon een rondje gelopen. Heel apart hier is dat er watervliegtuigen in de haven landen en opstijgen (tussen het toch al drukke verkeer met boten). Blijkbaar gaat het goed. We zijn op een terrasje gaan zitten voor een drankje (was best nog koud ondanks de zon). Onderweg waren we Bianca, Chantal, Monique en Adriaan al een keer tegengekomen en die gingen om de hoek bij de Italiaan eten. Wij zijn daar maar bij aangesloten.

Na het eten zijn we eerst teruggegaan naar het hotel om wat folders te bekijken, jassen op te halen en gelijk ook Gideon weer op te pikken die inmiddels al weer terug was. Hij was op eigen houtje naar ons op zoek geweest maar had ons niet gevonden. We zijn wat gaan drinken in de Irish Times pub waar het al snel gezellig werd (ondanks dat de drankjes wat waterig waren). Ik heb hier weer veel geleerd over mijn reisgenoten, onder andere dat Dave zijn “dingetje” aan Bea ging laten zien, dat Bianca “nooit schreeuwt” en dat als je Gideon in de bar vraagt om zijn identificatie dat hij dan begint met de riem van zijn broek los te maken. Waarschijnlijk snappen jullie hier niets van, maar voor ons was het allemaal hilarisch :).

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag