Van Victoria naar Vancouver

Het is vandaag weer eens voornamelijk een reisdag en omdat de weersvoorspellingen goed zijn heeft Vincent geregeld dat we een vroegere boot hebben en we dus ook vroeg moeten vertrekken zodat we zoveel mogelijk van Vancouver kunnen genieten met goed weer. We vertrekken daarom al om 07:30, dus om 06:15 gaat de wake-up call.

We rijden eerst een stuk met de bus naar de vertrekplaats van de ferry’s waar we rond 09:00 vertrekken met de boot. Op dat moment kwam ik er achter dat ik mijn GPS tracker niet had aangezet, dus dat eerste stuk mist in de route die je beneden kan zien. We varen in anderhalf uur naar Vancouver en het een groot deel daarvan zit ik met Dave, Gideon en Sander buiten. Maar het is behoorlijk koud dus het laatste half uur hebben we toch maar binnen gezeten. Na aankomst rijden we eerst naar Granville Island, een voormalig industrieterrein dat is omgebouwd naar een gezellige markt met allemaal winkeltjes etc er om heen. Er zit alleen nog een cement fabriek. Op de markt halen we wat te eten want het is inmiddels lunchtijd.

Daarna rijden we nog door Chinatown, maken we een stop om door Waterstreet in Gastown te lopen waar we de beroemde stoomklok zien, rijden we langs Stanly Park waar we de totempalen fotograferen en stoppen we nog bij de Lion’s Gate Bridge. Uiteindelijk komen we rond half 4 bij het Sandman Vancouver City Center hotel aan. Wederom een prima hotel.

We brengen even de spullen op de kamer en om half 5 verzamelen we met een man of 12 om wat te gaan rondlopen. We Lopen voornamelijk in de omgeving van Waterstreet waar veel winkels zijn en hier splitsen we al snel op in kleine groepjes. We spreken af rond half 6 aan het einde van Waterstreet. Ik loop met een paar anderen rond en uiteindelijk komen we precies op die ene weg waar we volgens onze reisleider niet moesten komen, namelijk een stuk van Hastings Street waar heel veel junks en zwervers rondlopen. Het beeld bevestigd deze waarschuwing en we weten niet hoe snel we weer weg moeten komen.

We verzamelen uiteindelijk met de rest van ons groepje en gaan in Waterstreet ook wat eten. Daarna lopen we nog wat rond en gaan ook even shoppen. Een deel van de groep (ik ook) gaat morgen namelijk weer een whale-watching trip maken en we moeten zelf lunch meenemen. Ook mijn ontbijt voor morgen heb ik gelijk gekocht. Dit hebben we teruggebracht naar het hotel en daarna hebben we in de hotelbar nog een paar drankjes genomen tot iets na middernacht.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag