Afscheid van de groep

Vandaag is de laatste dag van de reis voor het grootste deel van de groep en vanmiddag om 16:00 vertrekken ze weer naar Nederland. Ik blijf achter met Monique, Hennie en Nicole want wij hebben de verlenging geboekt. Ik had dit speciaal gedaan om zeker te zijn van een whale-watching tour, maar nu die al gelukt zijn had ik het helemaal niet erg gevonden om nu ook al naar huis te gaan.

De hele ochtend staat in het teken van de vertrekkende reisgenoten die rond 13:00 zouden worden opgehaald. Omdat om 11:45 de wedstrijd Nederland – Portugal begint zitten we met bijna de hele groep voor de TV. Als je dan toch moet wachten, dan maar voetbal kijken. Heel even was er nog hoop toen Nederland 1-0 voor kwam, maar even later was dat alweer over. In de tussentijd ben ik al foto’s aan het verzamelen van de reisgenoten die ik straks op mijn webserver ter beschikking zal stellen. Na afloop van de eerste helft wordt de ingezamelde fooi aan onze reisleider Vincent overhandigd (die overigens ook mee terug gaan naar Nederland) en vlak daarna komt de bus al. We nemen afscheid van de mensen waar we de afgelopen 2 weken intensief mee opgetrokken zijn en dan is het toch ineens wel stil.

Hennie, Monique en ik besluiten in de middag naar het Capilano Suspension Bridge Park te gaan (Nicole hadden we vandaag nog niet gezien). Met de sea-bus (een grote boot die elk kwartier de rivier over gaat) en met de “normale” bus komen we bij het park aan dat in noord Vancouver ligt. Het is een leuk park met een grote hangende brug (70m hoog, 137m lang) naar een stukje regenwoud waarin wandelpaden, canopy paden (door de boomtoppen) en een cliffwalk, op smalle planken langs een rotswand. Verder zijn er nog wat winkeltjes en eetgelegenheden etc. We lopen hier een paar uur rond voordat we weer terug gaan naar het hotel. Onderweg krijgen we via SMS nog te horen dat Nederland de laatste wedstrijd toch ook nog met 2-1 verloren heeft.

We hadden half afgesproken dat Nicole wel mee zou eten en die zat inderdaad al op ons te wachten. Omdat we al veel gelopen hadden besloten we in het hotel zelf te eten en achteraf hebben we nog wat gedronken. Na de zware avond van gisteren maar heel kort en iets over 10 was ik in mijn hotelkamer.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag