Weekje Jordanie geboekt

Mijn volgende lange vakantie wordt pas in Juni of Juli, dus als “tussendoortje” heb ik een weekje naar Jordanie geboekt bij Fox. Op woensdag 21 maart zal ik vertrekken met Royal Jordanian naar Amman en woensdag 28 maart ben ik weer terug.

De reis begint in Amman met nog een uitstapje naar Jerash waar veel tempels uit de Griekse en Romeinse oudheid goed bewaard zijn gebleven omdat ze lang onder het zand verborgen waren. Hierna rijden langs diverse Wadi’s, waaronder de meer dan duizend meter diepe canyon Wadi Mujib en brengen we een bezoek aan het beroemde roze stad Petra, de stad die in de rotsen in uitgehakt.

De reis vervolgt langs Wadi Rum waar we ook nog een stuk met 4WD vervoerd worden en in een tentenkamp overnachten (of buiten in de open lucht met blijkbaar prachtig uitzicht op de sterrenhemel). Daarna nog een bezoek aan Aqaba aan de Rode Zee en aan het einde van de reis bezoeken we ook nog de Dode Zee, waarvan het zoutgehalte zo hoog is dat je er min of meer bovenop blijft drijven.