Chitwan National Park

We zitten vandaag de hele dag in Chitwan National Park, een park waar onder andere krokodillen, olifanten, neushoorns en tijgers rondlopen. Er staan vandaag 2 excursies op het programma en beide hebben met olifanten te maken.

Ik was om 6 uur al wakker en de wake-up call zou om kwart voor 7 zijn. Ik heb toen mijn laptop maar eens aangezet, er is hier namelijk gratis Wifi. Gistermiddag was dat echter zo traag dat er niets doorkwam. Vanochtend ging het echter flitsend dus heb ik nog snel even 2 dagen blog bijgewerkt. Om half 8 vertrokken we voor de eerste excursie. We gaan met een soort lange kano’s (zo’n 14 personen per boot) naar het Olifanten breeding center. Tijdens de boottocht zien we veel vogels en een paar koppen van krokodillen die net boven het water uisteken. Bij het breeding center lopen diverse olifanten die meestal aan de ketting zitten vanwege de vele toeristen. Als de toeristen wegzijn mogen ze weer loslopen, dan voel je je toch wel een beetje schuldig als je hier rondloopt. Er loopt ook een baby olifantje rond dat afgelopen mei geboren is, een heel schattig gezicht. Deze loopt wel los en is blijkbaar dol op toeristen want hij/zij komt telkens weer naar het hek om aandacht te krijgen. Gelukkig gaan we niet met de boot (smerig water en je krijgt een stalen reet van die kleine bankjes) maar met een kleine vrachtwagen.

We zijn om 10 uur terug, de volgende excursie is om 3 uur en daartussen krijgen we nog een lunch. Terwijl wij bij de huisjes zijn horen we dat er een paar honderd meter van onze parkje een neushoorn rondloopt. De meeste van ons pakken nog snel even een camera en we lopen naar de rivier die blijkbaar vlakbij is. In de rivierbedding loopt inderdaad een behoorlijk grote neushoorn te grazen. Aan de overkant van de rivier zien we ook nog een olifant. We hebben flink wat fotos gemaakt, dit pakken ze ons in ieder geval niet meer af. Er lopen ook nog een paar toeristen veel te dicht naar de neushoorn toe die zich daar niets van af lijkt te trekken. Na een paar waarschuwingen van mannen in de khaki pakken zoeken de toeristen toch maar een veiliger plekje op.

Om 3 uur vertrekken we naar de olifanten safari. De olifanten hebben een soort bakje op hun rug waar normaliter 4 toeristen in moeten. De 6 grootste mannen uit onze groep (waaronder ik dus) worden verzameld en gaan per 3 in zo’n bakje. Helaas kreeg ik de plek aan de achterkant wat een groot nadeel bleek te zijn. Als de olifant een stukje moet klimmen glij ik telkens bijna van zijn rug en zodra er wat gespot wordt keert de “bestuurder” de kop van de olifant in die richting waardoor ik weinig zie. We spotten nog wel een paar neushoorns maar ik heb er zelf om bovenstaande reden dus geen foto’s van kunnen maken. De olifanten worden wel steeds nerveuzer, beginnen te trompetten, de snuiven en te brommen. We horen ook het gebrul van de neushoorns. Dit wordt steeds erger, maar inmiddels is onze olifant een stuk afgedwaald. Achteraf hoor ik dat de anderen een flink spektakel hebben meegemaakt omdat 2 neushoorns blijkbaar aan het vechten waren. Daardoor werden de olifanten ook nerveus en een ervan was blijkbaar min of meer op hol geslagen. Ik heb daar zelf dus weinig van meegekregen.

Na al deze opwinding zijn we teruggereden naar het hotel waar we nog wat gedronken hebben. Om 7 uur was er nog een “stokkendans” en daarna zijn we gaan eten. Na het eten heb ik nog 1 drankje genomen maar de meeste van onze groep gingen al snel naar bed. Om een uur of 10 ben ik er toen ook maar ingedoken.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag