Door naar Nepal

We verlaten India vandaag en rijden door naar Nepal. De bus vertrekt vanmorgen om 6 uur en Lottie heeft geregeld dat het restaurant al om 05:30 open gaat voor ons ontbijt. We verwachten dat we zo ongeveer 8 uur moeten rijden.


De rit ging zonder veel problemen maar op de een of andere manier leek het langer te duren dan die langste rit van een paar dagen geleden. Het restaurant waar we zouden lunchen bleek gesloten, maar er was nog een tweede keus. Daardoor was de lunch wel wat later. Na de lunch hebben we gelijk nog het afscheid van onze chauffeur en bijrijder geregeld want bij de grens is het daarvoor te chaotisch. Het laatste stukje busrit heb ik nog geprobeerd een muziek-quiz te houden door telkens een stukje muziek van de afgelopen 55 jaar Top 40 te laten horen. Mijn reisgenoten moesten dan de artiest en het nummer raden. Het was wat lastig want je kunt heel moeilijk de mensen horen die de namen schreeuwen door de bus. Volgende keer toch maar iets doen met papier.

Rond een uur of 4 kwamen we bij de grens aan. Lottie ging met de paspoorten en visum aanvragen riching kantoor, wij liepen met onze gids voor Nepal en een aantal riksja’s voor de koffers over de grens naar onze nieuwe bus, die overigens wel iets kleiner is. Met name been en hoofdruimte is voor mij erg krap. Ongeveer een uurtje later was alles geregeld, hebben we alle klokken een kwartier vooruit gezet (er is en kwartier tijdsverschil tussen India en Nepal) en zijn we doorgereden naar Lumbini. Het eerste wat hier opvalt is dat het krioelt van de muggen. We zullen de Deet hier hard nodig hebben. We hebben direct ook wat Nepalese Rupee’s uit de pin automaat gehaald en zijn toch doorgereden naar Hotel Nansc. Het voor vandaag geplande bezoek aan de geboorteplaats van Boeddha stellen we uit tot morgen. Na douchen en diner snel weer naar bed, morgen de wekker weer om 05:30 en vertrek om 07.00.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag